Mari probleme pulmonare și după vindecarea de coronavirus. Care e greșeala pe care o fac mulți oameni

Un medic celebru despre dezastrele din spitale

Infectarea cu coronavirus poate crea mari necazuri și după vindecare, pentru că aduce probleme pulmonare grave.

Infectarea cu coronavirus lasă urme adânci după vindecare, probleme pulmonare fiind cele mai întâlnite. Au fost persoane care s-au resimțit și la 9 luni distanță după ce au scăpat de virus. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a vorbit despre cele mai expuse persoane. Este vorba despre oamenii care se prezintă târziu la medic. Pentru că ignoră primele simptome. apărute.

Infectarea cu coronavirus poate crea mari probleme pulmonare pentru o lungă perioadă

„Principala problemă pe care o acuză cei care au trecut prin această boală este dificultatea respiratorie. Rămân oarece sechele care mai scad din capacitatea pulmonară a fiecăruia, în funcție și de vârstă și de bolile pulmonare preexistente, dacă au existat. Sunt bolnavi pulmonari cronici care, trecând prin Covid, au sesizat că s-a accentuat lipsa de aer pe care o resimțeau și înainte.” A afirmat medicul Emilian Imbri la Digi 24.

„La tineri au fost persoane care au spus că timp de câteva luni de zile - 4, 5, 6 luni au avut dificultăți de respirație. Rămân într-un deficit pulmonar care se încadrează până în 25%. Ceea ce este foarte mult, mai ales la o persoană în vârstă. Care are deja o bronhopatie cronică obstructivă. Să mai adauge la asta și sechelele post-Covid, este o modificare a modului de a percepe prezentul, ceea ce se întâmplă în jurul lor, le scade puterea de deplasare, de muncă.” A mai afirmat Imbri.

„Au fost și persoane la 40-50 de ani care timp de câteva luni de zile nu s-au mai putut întoarce la muncă”

Specialistul a vorbit și despre cazuri în care oamenii nu au mai putut reveni la muncă timp de câteva luni. „Au fost și persoane la 40-50 de ani care timp de câteva luni de zile nu s-au mai putut întoarce la muncă. Deoarece au avut dificultăți la respirație. Simți că îți lipsește o bucată din tine. Nu poți să mai tragi aer în piept. Nu mai simți ce simțeai înainte când trăgeai aer în piept. Se lasă chiar cu cicatrice la nivelul țesutului pulmonar.”