Evenimentul Zilei > Sport > Marea întrebare pe care Mircea Badea i-a adresat-o lui Ianis Hagi. Ai senzația că a fost ironică
Marea întrebare pe care Mircea Badea i-a adresat-o lui Ianis Hagi. Ai senzația că a fost ironică

Marea întrebare pe care Mircea Badea i-a adresat-o lui Ianis Hagi. Ai senzația că a fost ironică

Mircea Badea a vrut să afle de la Ianis Hagi de ce marii fotbaliști ai momentului execută atipic și ratează unele lovituri de la 11 metri. Vizați au fost Lionel Messi și Mohamed Salah.

Ianis Hagi, fotbalistul echipei Glasgow Rangers, i-a explicat lui Mircea Badea care sunt tainele executării unei lovituri de la 11 metri. Prezent în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, internaționalul român a fost întrebat de omul de televiziune de ce marii fotbaliști dat greș, în ultima vreme, de la punctul cu var. Badea s-a referit la Lionel Messi (Barcelona) și Mohamed Salah (Liverpool).

Mircea Badea, nedumerit de modul în care execută Messi și Salah loviturile de la 11 metri. Explicațiile lui Ianis Hagi

„Voiam să te întreb ceva, că joci și faci parte dintre ei, toți ăștia foarte țări de pe planetă. Zi-mi și mie, e o modă acum să-și bată joc ăștia șmecheri de lovitură de la 11 metri? E un stil de a executa lovitura de la 11 metri absolut tâmpit. Senzația mea e că ăia își bat joc.

Felul în care a executat Messi lovitura de la 11 metri, îmi venea să sparg televizorul de nervi. Și lista continuă. E acum un stil de a da la mișto. Pe vremuri, tatăl tău, își alegea un colț, dădea tare pe ăla. Ăștia, acum, vin acum, fac o fentă, pare că au o lipsă de calciu și de multe ori ai senzația a fost la mișto?”, a zis Mircea Badea.

„Antrenorul îți poate da un sfat, dar niciodată n-o să îți spună cum să execuți”

Ianis a răspuns: „Cred că fiecare are stilul lui de a executa loviturile de la 11 metri. Și un jucător că Messi, care are peste 100 de lovituri, trebuie să schimbi, la un moment dat stilul, trebuie să îl păcălești pe portar și nu mereu îți iese. Oricum, Messi are un procentaj de reușită foarte bun. Antrenorul îți poate da un sfat, dar niciodată n-o să îți spună cum să execuți un 11 metri”, a afirmat Ianis Hagi.

Cei mai mari fotbaliști în opinia internaționalului român

Întrebat de Mihai Gâdea care sunt, pentru el, cei mai importanți 10 fotbaliști din istorie, mijlocașul a enumerat câteva nume mari. Printre care și cel al tatălui săi.„Messi, Ronaldo, trebuie să fie acolo sigur. Johan Cruyff a avut un impact imens în fotbal, Maradona, Pele, Zidane. Tata, probabil sunt Subiectiv, dar în același timp performanțele pe care le-a avut sunt, stitstica pe care niicun alt fotbalist nu a avut-o în toate timpurile, a marcat mai mult de 70% din golurile lui din afara careului. E incredibil și nu suntp uține goluri, sunt 300 și ceva.

Apoi Beckenbauer, sunt mulți. E greu să faci un top 10, ai lăsa foarte mulți fotbaliști în afara topului.”