Mulți români au început să folosească mănuși de cauciuc atunci când merg la cumpărături, sperând că astfel se vor proteja de coronavirus. Însă, această metodă preventivă este demontată de Kelly Reynolds, doctor în Științele Mediului și Știința Expunerii și director la Centrul de evaluare a riscurilor din cadrul Universității din Arizona.

„Mănusile sunt la fel ca mâinile atunci când vorbim despre răspândirea virusurilor. Noul Coronavirus nu intră în corp prin mâini, deci nu avem nevoie de barieră acolo. Dacă atingem o suprafață contaminată cu mănușile și apoi atingem altceva, este posibil să răspândim germenii la fel cum am face-o cu mâinile neacoperite.

Proprietățile adezive ale virusurilor diferă. Este posibil ca acesta să adere la mănușile din latex mai bine decât ar putea să adere la piele”, a afirmat Kelly Reynolds, care a vorbit și despre modalitatea în care mănușile se scot corect.

„Am făcut studii cu privire la lucrătorii din domeniul sănătății și la modul în care le scot ei, iar aproximativ 30% procedează greșit cu toate că au fost instruiți.

Iată procedeul corect.