După Franța, și Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina

După Franța, și Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina Fostul ministru al Apărării din Marea Britanie crede că sprijinul pentru Ucraina trebuie intensificat. Sursa Foto: Twitter/X

Într-un interviu amplu, parlamentarul conservator a repetat apelul pentru o creștere imediată a cheltuielilor pentru apărare. Acesta consideră că Marea Britanie se confruntă cu diferite probleme legate de apărare, printre care: capacitatea de a apăra spațiul aerian de rachete și nevoia de a crește dimensiunea armatei.

Marea Britanie ar trebui să ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina

James Heappey consideră că Marea Britanie ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Prin această măsură, trupele britanice ar putea oferi instruire și alte tipuri de sprijin forțelor ucrainene în războiul cu Rusia. Cu toate acestea, trupele britanice ar trebui să stea departe de linia frontului, a mai spus fostul ministru al forțelor armate James Heappey.

De asemenea, James Heappey a declarat pentru Sky News că Marea Britanie trebuie să fie mai bine pregătită pentru război într-o perioadă de amenințări tot mai mari.

El crede că este necesară revigorarea unei mari forțe de „rezervă strategică" formată din mii de veterani care ar putea fi chemați să servească din nou în cazul unei crize naționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un interviu amplu, parlamentarul a repetat apelul pentru o creștere imediată a cheltuielilor pentru apărare

Fostul ministru al Apărării crede că este necesară creșterea numărului de soldați:

„Sunt într-adevăr două lucruri pe care mi-am propus să le realizez în timpul care mi-a mai rămas ca deputat, având în vedere cunoștințele pe care le am ca ministru cu o vechime îndelungată în MoD [Ministerul Apărării]", a declarat Heappey, în vârstă de 43 de ani, într-un interviu acordat la domiciliul său.

Comentariile au fost făcute după ce Sky News a dezvăluit săptămâna trecută că guvernul nu are un plan național pentru apărarea Regatului Unit sau pentru mobilizarea populației și a industriei sale în caz de război:

„În primul rând, pentru a argumenta în favoarea creșterii cheltuielilor pentru apărare: 2,5% [din venitul național, față de puțin peste 2%] în prezent. Trei procente până în 2030. Și, în al doilea rând, să reinvestim și să ne reorientăm în reziliența noastră strategică ca națiune și în capacitatea noastră de a lupta în război și de a rezista la orice alt tip de criză care ar putea apărea în calea noastră", a mai adăugat acesta.

James Heappey, ministru în Marea Britanie

Oficialii au început să elaboreze un „plan național de apărare" interguvernamental

James Heappey a demisionat din funcția de ministru al forțelor armate luna trecută. Acesta a fost în funcție timp de patru ani și jumătate. Oficialul a subliniat importanța critică pentru securitatea britanică și europeană sprijinirea Ucrainei în războiul acesteia împotriva Rusiei lui Vladimir Putin.

El a îndemnat Marea Britanie și aliații săi să meargă cu tipurile de arme pe care sunt dispuși să le ofere Kievului. În prezent, armata ucraineană se luptă să reziste la noi atacuri rusești:

„Cred că trebuie să vedem ce am putea oferi mai mult din stocurile noastre actuale", a mai adăugat el.

Parlamentarul, care va părăsi scena politică la următoarele alegeri, nu a vrut să spună ce muniții sugerează. El și-a exprimat sprijinul pentru comentariile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron. Președintele Franței a făcut referire recent la potențiala nevoie de a desfășura trupe occidentale în Ucraina.

„Unele dintre lucrurile pe care Macron le-a sugerat recent, cred că sunt lucruri care chiar merită luate în considerare", a spus fostul ministru.

Război în Ucraina, Marea Britanie

Trupe din Marea Britanie în Ucraina

Întrebat dacă se referea la ideea de a trimite soldați în Ucraina, el a spus:

„Cred că trebuie să fii atent la modul în care o faci. Cred că în mod sigur nu trebuie să ne apropiem de o zonă de luptă. Trebuie să fii foarte, foarte atent să nu transformi acest lucru într-un război ruso-NATO.

Acesta consideră că ar fi necesară desfășurarea de trupe britanice într-o misiune de antrenament în Ucraina.

James Heappey a spus că ar dori să vadă o versiune modernă a unui sistem din timpul Războiului Rece. El se referă la sistemul de pregătire a întregii națiuni - militari, industrie și public - pentru posibilitatea unui conflict armat.