Evenimentul Zilei > International > Şocant! Marea Britanie introduce lecţiile despre homosexualitate și transgenderism pentru elevii de școală primară
Şocant! Marea Britanie introduce lecţiile despre homosexualitate și transgenderism pentru elevii de școală primară

Şocant! Marea Britanie introduce lecţiile despre homosexualitate și transgenderism pentru elevii de școală primară

Guvernul conservator din Marea Britanie urmează să anunțe planurile de introducere a lecțiilor despre homosexualitate și transgenderism pentru elevii de școală primară, în ciuda unei petiții oficiale împotriva acestei acțiuni, semnată de peste 100.000 de persoane.

Sunday Times  titrează despre  noul curriculum care a fost finalizat şi va fi predat elevilor de la vârsta de cinci ani. Va fi ilegal ca părinții să își scoată copiii din clasă de la lecțiile despre acest subiect.

O petiție populară  adresată  Parlamentului se va dezbătute în Camera Comunelor, deși nu este de așteptat să afecteze calendarul implementării legislației.  Propunerea a întâmpinat rezistență din partea comunităților conservatoare, inclusiv a unor musulmani și evrei. Într-o scrisoare, rabinii și-au exprimat temerile că unii părinți ar lua mai degrabă copiii lor din sistemul de învățământ în totalitate decât să îi supună noului curriculum.  

Întrebările  discutate în cadrul lecțiilor așa cum sunt enumerate în propunerile actuale ale curriculumului, vor include:  "Când este OK să lași pe cineva să te atingă?". "De ce suntem cu toții diferiți? Este bine să fii diferit?". La vârsta de 7 ani până la 11 ani, copiii vor discuta despre "Care este diferența dintre transvestit și trans-sex?" Și la 16, li se va spune "cum să dezvălui despre HIV pozitiv unui partener sexual, familiei și prietenilor“. 

Noile clase vor fi introduse la nivel național în 2020, după o consultare de șase luni a Departamentului pentru Educație.  Elevii din învățământul primar vor învăța despre familiile de același sex și trans, precum și să rămână în siguranță atunci când sunt online.