Marcel Ciolacu vorbește despre o „revoluție” la ANAF. Ce modificări va suferi instituția

Marcel Ciolacu vorbește despre o „revoluție” la ANAF. Ce modificări va suferi instituția ANAF. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ANAF, Ministerul de Finanţe şi Vama au intrat într-un proces de digitalizare şi nimeni nu mai poate opri acest lucru.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre schimbările care vor avea loc la nivelul ANAF. Instituție care se va transforma pentru a intra în era digitalizării.

Vorbim foarte mult despre digitalizarea ANAF. În acest moment, în sfârşit, după 32 de ani, ANAF, Ministerul de Finanţe şi Vama au intrat într-un proces de digitalizare. Este primul pas pe care trebuia să îl facă statul, nu companiile. Statul era dator de 32 de ani cu acest lucru, cred că suntem ultima ţară europeană care nu a făcut acest lucru. De ce? Am părerile mele. Putea să fie oricine ministru al Finanţelor, dacă nu intervii direct şi determinat, sistemul nu te lasă să faci acest lucru. Oamenii care s-au obişnuit 32 de ani să nu existe o digitalizare la ANAF vor pune toate piedicile ca să nu se întâmple acest lucru. Este depăşit acest moment. Putem declara şi Ministerul Finanţelor de siguranţă naţională ... şi tot se va face, fiindcă a venit momentul ca statul să îşi plătească restanţele", a spus duminică Ciolacu la România TV.

De asemenea, președintele social-democraților a adăugat că, după ce această digitalizare se va finaliza, se va putea vorbi despre impozitul plătit de multinaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbim după digitalizarea ANAF. Întâi am această dorinţă, întâi statul să îşi facă datoria şi să vadă unde nu a intervenit la timp. Apoi duci lucrurile mai departe, ca să fii sustenabil în măsuri şi să poţi să le pui în aplicare fără să creezi un haos în sistem. Sunt lucruri pe care nimeni nu mai poate să le oprească", a afirmat acesta.

Ce discuții au liderii coaliției de guvernare

De asemenea, politicianul a mai spus că liderii coaliţiei discută despre viitorul program de guvernare, adăugând că îşi doreşte "o tendinţă mai mare către patriotismul economic".

"Cel mai important este în acest moment viitorul program de guvernare, adaptat pe programul coaliţiei. Vom veni fiecare cu propuneri, le decidem în coaliţie. Sper ca aceste propuneri să vină din toate părţile, să nu mai picăm iarăşi în plasa în care se critică propunerile PSD. (...) Aş vrea o tendinţă mai mare către acest patriotism economic şi am un dialog cu prim-ministrul Nicolae Ciucă în ceea ce priveşte această abordare. Avem o balanţă comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare, de exemplu, şi vom veni cu o schemă de lucru şi de ajutor şi de încurajare a producţiei produselor alimentare pe teritoriul României. Avem un deficit de aproape 4 miliarde de euro. (...) De peste 20 de ani spunem că depăşim recorduri la producţie, exportăm şi, după 20 de ani, am ajuns să importăm de aproape 4 miliarde, avem o balanţă negativă la produsele alimentare. Trebuie să intervină statul cu un program coerent"