Marcel Ciolacu, vizită oficială în Qatar alături de șase miniștri

Marcel Ciolacu, vizită oficială în Qatar alături de șase miniștri Marcel Ciolacu. Sursa foto: EVZ

Începând de astăzi, Marcel Ciolacu însoțit de șase miniștri se află într-o vizită de lucru în Qatar. Pe agenda discuțiilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro.

Marcel Ciolacu, vizită oficială în Qatar alături de șase miniștri

„Dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, şi delegaţia oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Qatar”, conform unui comunicat al Executivului.

Marcel Ciolacu

Sursa foto: INQUAM Photos

Marcel Ciolacu: „Avem proiecte clare pentru investitorii din Qatar”

„Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice şi politice. Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar. Poziţia strategică, parcursul ascendent al economiei şi oportunităţile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susţin atractivitatea investiţională a României”,  a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Cine îl însoțește pe premier în delegație

Prim-ministrul și delegația guvernamentală vor avea întrevederi bilaterale și în plenul delegațiilor cu prim-ministrul Qatarului și ministrul Afacerilor Externe. Împreună cu omologul său din Qatar, Marcel Ciolacu va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale. Cei doi oficiali de rang înalt vor susține declarații comune de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Qatar, şeful Executivului român va avea discuţii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Investiţii,  fondul suveran de investiţii al statului.

Marcel Ciolacu este însoțit în vizita sa în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președintele ANCOM, Valeriu Zgonea, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, și directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.