Marcel Ciolacu, semnal de alarmă. Ar fi cel mai mare dezastru

Marcel Ciolacu, semnal de alarmă. Ar fi cel mai mare dezastru Sursa foto: Captura video

În declarația de presă pe care Marcel Ciolacu a susținut-o la Banca Națională a României, premierul a subliniat importanța fondurilor europene pentru viitorul României. În accepțiunea prim-ministrului singura șansă pe care o are țara noastră este doar în interiorul blocului comunitar european.

Aparte de această intrdoucre, liderul din Kiseleff 10 a radiografiat și sistemul fiscal al României, pus la grea încercare de evazioniști și de economia subterană. În acest sens, Marcel Ciolacu a prezentat câteva concluzii din studiul lansat de BNR. Premierul a subliniat faptul că în ultimii opt ani legislația fiscală a fost modificată de nici mai mult nici mai puțin de 850 de ori.

Marcel Ciolacu: „Eu nu îmi asum să las România fără fonduri europene„

„Eu nu îmi asum un singur lucru, să las România fără fonduri europene. Acest lucru eu nu pot să mi-l asum. Ar însemna cel mai mare dezastru. Nu avem altă cale decât în interiorul UE. Am venit la acest eveniment pentru că mi se pare că despre fiscalitate trebuie să vorbim responsabil.

Așa cum facem astazi intr-un cadru riguros cum este cel de la Banca Națională a României. Nu in dezbateri televizate populiste și cu abordări meschine, în care personaje care câștigă milioane de euro, plătesc taxe cât un anagajat care obține minim pe economie. Il felicit pe Gabriel Biriș că a apreciat sau a criticat deciziile guvernărilor de dreapta sau de stânga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știu că întotdeaua critica lor (BNR) a fost argumentată solid, din care se desprind și soluții. Am văzut una din concluziile studiului, cum că in ulimii ani s-au porodus peste 850 de modificări ale Codului Fiscal. Este evident că legislatia fiscală seamănă cu o strecurătorare prin care se scurg milioane de euro”, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu ne dorim să descurajăm investițiile

După ce a ținut să mulțumească reprezentanților de la BNR, Marcel Ciolacu și-a reluat atacul asupra antreprenorilor. Deși, obțin profituri uriașe, deplâng faptul că statul îi impozitează peste măsură. Până în prezent, ținuta de impozitare a fost foarte mică pentru contibuabilii respectivi.

Prin urmare, Palatul Victoria, prin vocea premierului Marcel Ciolacu a declartat toleranță zero pentru evazioniști. Totodată, șeful Partidului Social Democrat a punctat faptul că România are nevoie de un sistem fiscal bazat pe echitate.

Cât desre obiectivele asumate de guvernanți, sub nicio formă, spune Ciolacu, nu constă în decurajarea investițiilor. Deși, ieri, 14 septembrie,AmCham, (Camera de Comerț americană) a avertizat că taxa pe cifra de afaceri va speria mediul investițional din România. De menționat este faptul că AmCham reunește 540 de investitori, români și străini deopotrivă.

Nu ne putem să ne dorim o țară ca afară

„Nu putem să ne dorim o țara ca afară(...) A fost tinută o impozitare foarte mică pentru contribuabilii care câștigă foarte mult. Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate... Intoleranța totală față de evazioniști. Îmi voi asuma răspunderea pe o reformă fiscală. Scopul nu este să descurajăm investițiile(...) Suntem dispuși să sprijinim productia si procesarea în Rmania”, a adăugat premierul României.

În finalul conferinței, Marcel Ciolacu a reiterat obiectivul asumat de Executiv. Anume: idenfitificarea soluțiilor corecte pentru ca economia să prospere. Totodată, șeful Guvernului a lansat un avertisment asupra firmelor de apartament care nu vor mai fi tolerate, dat fiind faptul că aceste societăți sunt sursa neregulilor fiscale.

Nu voi tolera smecheria, banii făcuți doar de firme care au un angajat și un computer, pentru că este  clar că acolo sunt nereguli fiscale. Nu voi mai permite profituri mascate și externalizate(...) Nu mai putem accepta că doar cei ”mulți și fraieri” plătesc și cei ”șmecheri” nu. Toți avem un scop comun, să găsim soluții corecte pentru a duce țara înainte”, a conchis premierul Marcel Ciolacu în cadrul conferinței susținute la BNR.