PSD și PNL intră, separat, în lupta pentru prezidențiale. Soarta coaliției, văzută de Marcel Ciolacu

PSD și PNL intră, separat, în lupta pentru prezidențiale. Soarta coaliției, văzută de Marcel Ciolacu Marcel Ciolacu. Sursa foto: facebook

PSD a decis vineri că va avea propriul candidat la prezidențiale. Marcel Ciolacu a declarat că hotărârea a fost luată într-un for statutar al partidului, precizând că este „ferm convins” că partidul pe care îl reprezintă „va câștiga”. Totodată, Ciolacu spune că actuala coaliție nu va avea de suferit în urma alegerilor prezidențiale.

PSD a decis. Va avea propriul candidat la prezidențiale

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că Partidul Social Democrat va avea propriul candidat pentru funcția de președinte al României, conform deciziei luate în cadrul unui for statutar al partidului, și este încrezător că partidul său câștiga alegerile prezidențiale.

"Am spus şi ieri, dacă vreţi vă spun şi astăzi şi mâine. Noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar - Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte. Nu există dacă...Sunt ferm convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale, iar cea mai mare şansă o să ne-o daţi dumneavoastră, românii, când o să faceţi o raportare la cei 20 de ani de preşedinţi de dreapta", a spus Marcel Ciolacu.

Declarația a fost făcută la finalul unei vizite la Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic "Aurel Vlaicu" de la Boboc, unde a avut loc mitingul aerian Boboc Air Show - BOBAS 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este unul dintre cele mai dragi locuri mie pentru că aici am crescut. Eu am crescut pe acest aerodrom". E o zi de sărbătoare de fapt şi de drept, plină de emoţii. Normal pentru mine, pentru că, aici, la vreo 100 de metri în spate, am crescut. Mă bucur că m-am întâlnit cu foarte mulţi dintre colegii tatălui meu care mi-au povestit păţăniile pe care le făceam când eram pe aerodrom", a adăugat Ciolacu.

Coaliția PSD – PNL va continua

Premierul a subliniat că guvernarea în actuala formulă va funcționa și în situația în care PSD și PNL vor prezenta câte un candidat propriu la alegerile prezidențiale

„Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea pe care am avut-o şi la alegerile care au trecut, acum, a fost cum funcţionează Guvernul României. Şi a funcţionat impecabil. Şi nu e prima oară când le-am mulţumit şi le mulţumesc colegilor mei de la ambele partide pentru maturitatea politică de care au dat dovadă", a mai declarat Ciolacu.

Premierul a respins ferm posibilitatea ca actuala guvernare să se destrame.

„Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate. Şi e o discuţie foarte clar avută în momentul în care PSD a acceptat, într-un moment foarte complicat României, să vină la guvernare. Şi cred că suntem doi oameni politici care ne respectăm, atât eu cât şi domnul Nicolae Ciucă", a arătat preşedintele PSD.

În contextul acesta, el a fost întrebat și despre candidatura lui George Simion la Președinția țării. "Foarte bine, felicitări! Îi urez succes domnului Simion!", a transmis Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Sursa foto: EVZ

Marcel Ciolacu își dorește o discuție și cu Klaus Iohannis

Atribuția desemnării comisarului european aparține prim-ministrului, a mai spus sâmbătă șeful Executivului, Marcel Ciolacu, precizând că va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis pe această temă.

Întrebat la Buzău despre posibilitatea de a-l susține pe Nicolae Ciucă în candidatura sa pentru prezidențiale în schimbul garanției că va rămâne în funcția de premier și că un social-democrat va fi propus pentru postul de comisar european care revine României, Ciolacu a confirmat această ipoteză.

"În primul rând, atributul desemnării comisarului european este al primului-ministru. Este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, care este, de fapt, reprezentantul României la Consiliul European. Negocierile în ceea ce priveşte comisarul deja sunt începute de şase luni şi cu mai mulţi lideri europeni, am avut ieri discuţii telefonice. Lucrurile sunt într-o direcţie corectă şi mai ales instituţională", a spus Marcel Ciolacu.