Angajări pe bandă rulantă la SGG. Ciolacu crește numărul de bugetari

Angajări pe bandă rulantă la SGG. Ciolacu crește numărul de bugetariSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Premierul Marcel Ciolacu a promis că numărul de bugetari nu va mai crește. În schimb, la Consiliul consultativ aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), se angajează pe bandă rulantă.

Marcel Ciolacu a promis subțierea unor ministere și a funcțiilor de conducere, dar s-a răzgândit.

Ciolacu a dublat numărul de bugetari dintr--o instituție

Premierul a dublat recent numărul membrilor din Consiliul consultativ aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Inițial, Consiliul avea 6 persoane, iar acum a atins limita maximă, mai exact de 10 persoane.

Printre membrii acestei structuri se numără fostul deputat Gabriel Petrea. Acesta a fost ales și director de proiect al Euronews România, postul de știri aflat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București.

A mai venit în Consiliu și Irina-Aura Istrate, de la Universitatea Politehnică. Aceasta se va ocupa cu analiza legislației din România, cu toate că este specializată în sisteme biotehnice.

Cine mai e în consiliul din subordinea SGG

În Consiliu se mai regăsește și Nicolae Ciprian Nica „Bratosin”, declarat în 2016 drept fost colaborator al Securității. Acesta a fost adus în Guvern de către Marian Neacșu, un personaj controversat din PSD, promovat în politica mare de Liviu Dragnea.

Neacșu a condus SGG mai bine de un an de zile și în timpul mandatului său, el a primit o mulțime de atribuții importante. O perioadă, el a luat o pauză de la politică. Toate acestea se petreceau, însă, înainte ca Ciolacu să preia funcția.

Schimbările făcute de Marcel Ciolacu. A promis ceva, dar a făcut pe dos

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ciolacu a vrut alte schimbări

Consiliul consultativ a fost înființat de către Nicolae Ciucă, în timpul mandatului său, pe 30 martie 2022 cu scopul de a evalua impactul actelor normative și să evalueze calitatea actelor normative.

În mod normal, Consiliul este format din minimum 5 membri reprezentanți ai mediului științific și academic. Ei nu vor fi remunerați. Câteva luni mai târziu, Ciucă a dorit ca membrii Consiliului să beneficieze de o indemnizație în cuantumul a 25% din salariul unui secretar de stat.

Ciolacu și-a dorit mai mulți membrii în Consiliu și deja a găsit persoanele de care avea nevoie. Începând de săptămâna trecut, Consiliul are patru noi membri, atingându-se limita maximă: Luminița Tuleașcă, Tania Rădulescu, Emanuela-Alisa Nica, Irina-Aura Istrate, Constantin Postoiu. Aceștia beneficiază de aparat tehnici, chirii sau diurne, potrivit Ziare.