Boloș promite zero creșteri de taxe și salarii și pensii majorate

Boloș promite zero creșteri de taxe și salarii și pensii majorate Marcel Boloș, despre salarii și taxe pe 2024, Sursa Foto.: Facebook, Marcel Boloș

Ministrul Marcel Boloș dezvăluie dacă vor crește salariile, dar și taxele, pe parcursul anului viitor.

Marcel Boloș a declarat luni că a discutat cu deputații din PNL în privința bugetului de stat pentru anul 2024.

Marcel Boloș, despre creșteri de taxe

Ministrul a anunțat că nu vor fi creșteri de taxe și impozite.

„Pe partea de venituri anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe", spune Marcel Boloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul declară că 2024 va fi un an previzibil în privința bugetului, execuției bugetare și evoluției mediului de afaceri, mult mai stabil decât a fost 2023.

Potrivit liberalului Florin Roman, bugetul 2024 îndeplinește mai multe cerințe PNL. Acesta urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie.

Marcel Boloș: vor crește salariile profesorilor și pensiile

Ministrul Finanțelor a declarat că în bugetul de stat este cuprins majorarea salariilor profesorilor și pensiilor. Majorarea va fi datorită investițiilor din programul Anghel Saligny.

Potrivit ministrului, bugetul este echilibrat între cheltuieli și adjustat cu inflația de la 1 ianuarie 2024 și după recalcularea de la 1 septembrie.

„Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, a spus Boloș, citat de Agerpres.

Salariile profesorilor ar putea crește în 2024, anunță ministerul Finanțelor. Învățământ ca în vest? Salariile profesorilor ar putea crește în 2024, anunță ministerul Finanțelor. Sursa Foto: Dreamstime

Programul Anghel Saligny dă roade

Programul Anghel Saligny are investițiile cuprinse în bugetul pentru 2024, după ce toți membrii PNL au fost de acord în unanimitate. Ministrul spune că programul va susține proiecte de infrastructură care pot dezvolta comunitățile locale.

PNL va susține și pilonul 2 de pensii, a mai spus Boloș pentru Digi24  

Deputatul liberal  Florin Roman  a afirmat că în proiectul bugetului pentru anul viitor au fost acceptate mai multe solicitări făcute de PNL de-a lungul timpului. Astfel, acestea vizează:

  • zero taxe și impozite noi în 2024;
  • continuarea investițiilor de pe programul național liberal „Anghel Saligny”;
  • sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate;
  • bugetate sumele pentru creșterile salariale din educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți;
  • PNL rămâne garantul și gardianul Pilonului II de pensii.