PNL anunță că a convins Guvernul să nu impună noi taxe în 2024

PNL anunță că a convins Guvernul să nu impună noi taxe în 2024 Florin Roman Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Potrivit lui Florin Roman, bugetul 2024 îndeplinește acum cele mai multe dintre cerințele PNL, printre care ca Guvernul condus de Marcel Ciolacu să nu impune noi taxe în 2024 și să nu se atingă de Pilonul II de pensii.

Potrivit liberalului Florin Roman, bugetul 2024 îndeplinește mai multe cerințe PNL. Acesta urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie.

Florin Roman anunță sprijinul PNL pentru bugetul de stat 2024

Deputatul liberal a afirmat că în proiectul bugetului pentru anul viitor au fost acceptate mai multe solicitări făcute de PNL de-a lungul timpului.

Astfel, acestea vizează:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • zero taxe și impozite noi în 2024;
  • continuarea investițiilor de pe programul național liberal „Anghel Saligny”;
  • sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate;
  • bugetate sumele pentru creșterile salariale din educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți;
  • PNL rămâne garantul și gardianul Pilonului II de pensii.

Marcel Boloș, discuții pe bugetul de stat

Luni, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dialogat cu deputații PNL cu privire la bugetul pentru anul 2024.

El a precizat că fondurile destinate pensiilor, inclusiv creșterea cu inflația la 1 ianuarie și recalcularea din septembrie, au fost incluse în buget. De asemenea, o decizie privind majorarea salariilor profesorilor urmează să fie luată.

Marcel Boloș a afirmat că au fost discutate aspectele principale ale bugetului pentru anul 2024, cu prima componentă referitoare la cheltuielile alocate pensiilor.

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

Marcel Boloș. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

 El a subliniat importanța acestui aspect în ședința respectivă, având în vedere necesitatea asigurării de surse de finanțare pentru aceste categorii de cheltuieli.

„Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea cât şi recalcularea pensiilor, au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, a spus Boloş la Parlament.

Florin Roman dă asigurări că PNL respinge impozitarea progresivă a pensiilor private

Florin Roman a făcut referire la Pilonul II de pensii, ultima solicitare a PNL pe bugetul de stat 2024, și zilele trecute. Potrivit deputatului, PNL respinge în mod categoric impozitarea progresivă a pensiilor private.

Conform deputatului liberal, Pilonul II de pensii va beneficia de apărare neabătută din partea PNL în cadrul Parlamentului.

Noi suntem garantul că nimeni nu va umbla la Pilonul 2 de pensie atât timp cât Partidul Naţional Liberal va face parte din această coaliţie. În altă ordine de idei, observaţiile din spaţiul public sunt reale”, a mai subliniat Florin Roman.