Marcel Boloș s-a simțit rău după adoptarea bugetului. A dormit două nopți la minister

Marcel Boloș s-a simțit rău după adoptarea bugetului. A dormit două nopți la minister Marcel Boloș s-a simțit rău după adoptarea bugetului. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Ministrului Marcel Boloș i s-a făcut rău după adoptarea bugetului în ședința de guvern de aseară. Acesta s-ar fi simțit epuizat și a fost nevoit să amâne briefingul de presă.

Ministrului Marcel Boloș i s-a făcut rău după adoptarea bugetului în ședința de guvern de aseară și nu a mai participat la briefingul de presă, au spus surse din guvern. Starea de sănătate a politicianul s-a degradat după ce a dormit două nopți în Ministerul de Finanțe, pentru a finaliza legea în termenul stabilit de premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Boloș s-a simțit rău

„Marcel Boloș s-a plâns, încă de zilele trecute, inclusiv în ședința PNL de la începutul săptămânii, că a petrecut zile și nopți în minister pentru acest proiect de buget. Acest simptom de oboseală se manifesta de ceva vreme și, aseară, în momentul în care s-a încheiat ședința de Guvern, începută cu o întârziere de nouă ore, ministrul Finanțelor nu a mai apărut la briefingul de presă”, au spus sursele.

Marcel Boloș le-ar fi spus celorlalți politicieni că este foarte obosit și că trebuie să se retragă după ședință, potrivit A3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul care l-a obosit pe Marcel Boloș a fost modificat

Proiectul pentru care Boloș ar fi fost nevoit să doarmă la minister a fost modificat în ședința de Guvern. Este vorba despre salariul minim pe economie, la care se păstrează cei 200 lei neimpozabili, până în momentul în care noua lege va intra în vigoare.

Marcel Boloș

Marcel Boloș s-a simțit rău după adoptarea bugetului. Lipsa somnului și-a spus cuvântul. Marcel Bolos Sursa foto: INQUAM_Photos

Anul viitor, salariul minim ar urma să crească de la 3.300 lei în sumă brută, la 3.700 lei, fiind derulate în acest sens negocieri cu sindicatele și patronatele. Vor fi alocați bani pentru masa caldă în școli, pentru 1.000 de astfel de unități de învățământ, suma prevăzută fiind 1,1 miliarde de lei.

Vorbim și despre un miliard de lei pentru o campanie de combatere a drogurilor, în condițiile în care, în Parlament, sunt foarte multe proiecte de lege depuse în acest sens, iar lupta antidrog este o prioritate.

Ce spune Marcel Ciolacu

„Există bani, atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, indexate cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor. Din 1 septembrie sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale. Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 50% în sistemul bugetar, nu și la demnitari. Avem cel mai mare buget din istorie la Educație, cu peste 21 de miliarde de lei mai mult, comparativ cu 2023.

Există, de asemenea, suplimentări majore, între 30% și 50% pentru Sănătate, inclusiv Casa de Sănătate, Mediu și Dezvoltare. Nu vor exista creșteri de taxe în 2024”, a spus Marcel Ciolacu.