Ședința de Guvern pentru bugetul pe 2024, amânată. Lipsesc avizele CES

Ședința de Guvern pentru bugetul pe 2024, amânată. Lipsesc avizele CES Guvern. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ședința de Guvern referitoare la bugetul pe 2024, precum și măsurile fiscale, a fost amânată. Motivul acestei decizii are legătură cu lipsa avizelor din partea CES.

Ședința de Guvern programată pentru joi, 14 decembrie, a fost amânată. În cadrul acesteia, aleșii politici urmau să discute despre bugetul de stat pe 2024. Decizia a fost luată din cauza faptului că avizele din partea CES nu au fost transmise încă.

Ședința de Guvern a fost amânată

Guvernanții urmau să aprobe proiectul bugetului de stat pe 2024. De asemenea, vizată era i  Ordonanța de Urgență privind măsurile social-fiscale, asumate de Guvern. Acestea au fost criticate intens în ultimele luni de sindicaliști și mediul de afaceri.

Ședința de Guvern, programată pentru ora 12:00 a fost amânat. Aceasta ar urma să aibă loc tot în cursul acestei zile. Ședința de Guvern a fost amânată din cauza lipsei avizul Consiliului Economic și Social.  Avizul CES este consultativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aviz negativ de la Confederaţia Patronală Concordia

Reprezentanții Confederației  Patronale Concordia a anunțat deja că va aviza negativ în cadrul Consiliul ui Social şi Economic, bugetul pe anul 2024. De asemenea, aceștia resping şi măsurile fiscal-bugetare. Cei de la Concordia spun că nu își vor da acordul, având în vedere că nu au existat discuții consultative în prealabil.

„Experienţa acestui an ne-a arătat că deşi Guvernul are autoritatea politică de a propune ce buget doreşte dacă el este construit pe estimări şi prognoze nerealiste în privinţa veniturilor, oalele se sparg repede în capul bunilor plătitori de taxe şi impozite.”, a transmis Radu Burnete, directorul executiv al confederației sindicale.

Ședința de Guvern pentru bugetul pe 2024, amânată. Aleșii așteaptă avizele CES

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Ședința de Guvern, amânată. Cum va arăta bugetul în 2024

Bugetul de stat pentru anul viitor este  stabilit pe fondul creșterii economice de 3,4%, precum şi a inflației medii anuale de 6%. In același timp, deficitul din PIB este de 5%. Ședința de Guvern a fost amânată pentru minim o oră. Decizia fost luată din cauza lipsei avizelor CES. În cadrul acesteia guvernanții urmau să aprobe bugetul pe 2024, precum și măsurile fiscale. Intâlnirea va avea loc imediat după ce avizele CES vor fi transmise.