Evenimentul Zilei > Social > Maraton de transplanturi, la Iași. Câți oameni au fost salvați
Maraton de transplanturi, la Iași. Câți oameni au fost salvați

Maraton de transplanturi, la Iași. Câți oameni au fost salvați

Patru operaţii de transplant au avut loc, cu succes, la Iaşi, în singurul centru specializat din ţară care îşi mai desfăşoară activitatea în această perioadă.

Mai exact,  un număr de patru pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit câte un rinichi, în urma unei serii-maraton de intervenţii chirurgicale, care a durat două zile. Organele au fost prelevate de la pacienţi aflați în moarte cerebrală în Bucureşti şi Oradea, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iaşi, Ionuţ Nistor.

”Mulţumim, pe de o parte, familiei donatorilor – acest gest de umanitate dă o şansă enormă acestor pacienţi să-şi reia o viaţă normală – şi în al doilea rând, mulţumim echipei, care s-a mobilizat extraordinar.

Tot bilanţul care se face înaintea unei întervenţii de transplant, care este foare complex, s-a desfăşurat în cursul acestor zile libere şi din fericire aceşti pacienţi sperăm să-şi recupereze rapid funcţia renală şi să fie externaţi, în următoarele două săptămâni, cu bine, alături de familiile”, a declarat Ionuț Nistor pentru RADOR.