În primul rând, cazul de la Mediaș este cu totul altfel decât a fost prezentat de UM Digi, Protv, G4Media, etc. 
Cel care a ucis A FOST ELIBERAT ÎN BAZA LEGII NORMALE, care stabilește că după executarea a 3/4 din pedeapsă poți fi trimis acasă. 
Din decizie judecătorească pe care a prezentat-o EvZ rezultă că, dacă scădem beneficiul adus de Legea recursului compensatoriu, 408, din cele executate, rămân 3538, iar ¾ din sentința finală ar fi însemnat 3.561 de zile.

Dacă din astea scădem zilele câștigate prin munca prestată, beneficiu care nu are legătură cu Legea din 2017, adică 96 de zile, observăm că Rusu executase ”fracția” din pedeapsă care îl făcea ”eligibil” pentru eliberare, mai ales că beneficia de un raport favorabil din partea comisiei de la Penitenciarul Deva.

În concluzie, instanța din Deva a decis liberarea condiționată a condamnatului. Parchetul nu a atacat sentința, ea rămânând definitivă.

Concluzia?
Evaluarea o face comisia din penitenciar, plus judecătorul care dă decizia. 
DECI NICI POMENEALĂ DE RECURS COMPENSATORIU, DAR PROTV, DIGI ȘI ALȚI INFLUENCERI CONTINUĂ SĂ ROSTOGOLEASCĂ PROSTIA ASTA.

În al doilea rând, legea cu recursul compensatoriu a fost inițiată de ministrul Justiției Raluca Prună, din guvernul Cioloș, dar aceasta fuge de răspundere precum Monica Macovei de apa sfințită. Ne tot spune că s-a modificat în Parlament. Așa e. 

În al doilea rând, legea cu recursul compensatoriu a fost inițiată de ministrul Justiției Raluca Prună, din guvernul Cioloș, dar aceasta fuge de răspundere precum Monica Macovei de apa sfințită. Ne tot spune că s-a modificat în Parlament. Așa e. Numai că uită de CSM. 

Din 3 zile compensatorii la 30 de zile, propuse de Prună s-au făcut 6 zile. Din cei 3 mp propuși de Prună ca standard de viață normală s-au făcut 4 mp. Nu iau în calcul că 3 sau 4 mp pe cap de om nu reprezintă un standard normal de viață. Mă întreb doar care-i diferența? Legea Prună ar fi acordat oricum zile-câștig pentru mizeria din penitenciare.
Dar asistăm la o campanie care nu are legătură cu presa, așa cum era în zilele ei bune.

Rezoluția lor pe anul 2019 este simplă:

SĂ NU LĂSĂM AMĂNUNTELE SĂ STRICE O ȘTIRE BUNĂ!