Danezului Rasmus Paludan, care este cunoscut pentru pozițiile sale antimusulmane, i s-a interzis intrarea pe teritoriul suedez unde se pregătea o manifestaţie împotriva imigraţiei

În timpul manifestației au fost arestate apoximativ 20 de persoane, ia mai mulți polițiști au fost rîniți ușor.

Incidentele au culminat cu arderea unui Coran de către simpatizanţi ai extremei drepte.
Primele incidente au izbucnit la începutul serii de vineri în acest al treilea oraş din Suedia,

Unii manifestanţi au aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine şi au dat foc la diverse materiale, după „ce anterior în cursul zilei a fost incendiat un Coran”, a explicat Rickard Lundqvist, purtător de cuvânt al poliției suedeze.
Conform presei locale, manifestanţi apropiaţi de partidul de extremă-dreapta danez „Stram Kurs” (‘Linia Dură’) ar fi la originea incidentelor şi ar fi acţionat într-o zonă industrială din Malmo.

„Suspectăm că (Rasmus Paludan) va comite o infracţiune în Suedia. Există de asemenea un risc ca comportamentul său să constituie (…) o ameninţare la interesele fundamentale ale societăţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Malmö, Calle Persson.

Într-o filmare care a apărut postată pe Internet, dar și în spațiul media, se văd cum mai multe persoane dau cu piciorul într-o carte ce pare să fie Coranul.
Sâmbătă dimineaţă, situaţia se liniştise în oraş, zeci de polițiști păzind peincipalele obiective.
Incidentele survin în contextul în care Rasmus Paludan, liderul „Liniei Dure” cunoscut pentru provocările sale antimusulmane, trebuia să se deplaseze vineri la Malmo, pentru a organiza acolo o manifestaţie antimusulmană unde a făcut apel, între altele, şi la arderea Coranului.
El a fost împiedicat să intre în Suedia şi i-a interzis accesul pentru doi ani, autorităţile motivând măsura printr-un „risc ca acţiunile sale să constituie (…) o ameninţare la adresa intereselor fundamentale ale societăţii”.
Mai mulţi simpatizanţi ai săi s-au adunat totuşi în cursul zilei, fiind reţinute douăzeci de persoane, suspectate de incitare la ură.

Manifestanţii reţinuţi „au fost cu toţii eliberaţi”, a spus Patric Fors, purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit dcnews.ro