Maneliști păcăliți de escroci să dea taxă de protecție pentru Clanul Caran

Maneliști păcăliți de escroci să dea taxă de protecție pentru Clanul Caran

Mai mulți maneliști au fost păcăliți de niște escroci. Aceștia au cerut taxă de protecție în numele clanului Caran, doar că banii nu au ajuns niciodată la interlopi.

Potrivit procurorilor DIICOT, care au sau au avut în lucru mai multe dosare, Clanul Caran a dominat prin violență lumea interlopă din București, inducând teamă și în rândul maneliștilor, care obișnuiesc să cânte la petrecerile de interlopi.

Cum i-au păcălit escrocii pe maneliști

Escrocii care au luat sume mari de la maneliști nu au fost încă identificați, dar se bănuiește că aceștia și-ar fi făcut conturi false pe platformele de socializare, sub numele lui Costel și Aurel Caran, potrivit Newsweek.

Pentru a fi mai convingători, ei au descărcat toate fotografiile de pe conturile reale ale celor doi și le-au republicat pe conturile false, alături de imagini publicate de presă.

Ulterior, escrocii au început să contacteze diverse persoane, în special lăutari și maneliști, cărora le-au solicitat diverse sume de bani. Și, cum lăutarii și maneliștii cântă adesea la evenimente organizate de lideri interlopi, unde au șanse reale să se întâlnească și cu frații Caran, mulți dintre ei au fost de acord să trimită banii pentru a nu avea probleme.

Escroci

Escroci / Sursa foto: arhiva EVZ

Cum a aflat DIICOT de afacerea cu maneliști păcăliți

Escrocheria pare să fi fost dată în vileag chiar de Costel Caran. Acesta s-ar fi plâns procurorilor de escrocheria cu taxa de protecție, când a fost ridicat pentru audieri într-un dosar în care este suspectat de infracțiuni de crimă organizată.

DIICOT i-a trimis în judecată liderii clanului Caran, fraţii Emil, Constantin şi Aurel Răducan, și pe alţi 46 de coinculpați, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat.

Clanul Caran, investigat de DIICOT

Aurel, Costel și Emil Răducan au fost ridicați pe 23 noiembrie de procurorii DIICOT și polițiști, sub acuzația că ar fi implicați în comiterea de infracțiuni de crimă organizată în București. Caranii își întinseseră influența și pe litoral, în ultimul timp, mai spun procurorii.

„Începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, 3 făptuitori (frați), în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât pe raza municipiului București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice”, a transmis, la reținere, DIICOT.

diicot

Intervenție DIICOT. Sursa foto: Poliția Română

Caranii, de la o grupare izgonită dintr-o comună, la unul din cele mai puternice clanuri

Caranii au fost izginiți din comuna Piteasca de o grupare infracțională. „Au venit izgoniţi chiar de acolo din sat de o familie mai puternică. Mitu a lui Caran este tatăl cel bătrân cu fiii săi – Aurel a lui Caran, Costel a lui Caran, Emil al lui Caran. S-au stabilit în periferia Bucureștiului, undeva în Pantelimon. Acolo au început mici infracţiuni, furturi, tâlhării şi, odată cu dobândirea banilor, au trecut la proxenetism, la taxe de protecţie pentru comercianţii din zonă, infracțiuni de şantaj ca să-şi mărească puterea.

De-a lungul timpului au ajuns să acumuleze sume foarte mari din săvârşirea acestor infracţiuni, inclusiv cluburi în Bucureşti şi pe litoral şi să aibă o viaţă foarte luxoasă - maşini de lux, case, haine, ceasuri în condiţiile în care dacă îi verificăm nu păreau să aibă vreun loc de muncă sau maxim vreo firmuliţă care nu avea cine ştie ce activitate”, a povestit Adrian Târlea - prim-procuror adjunct Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Caranii au ajuns unul din cele mai temute clanuri din Capitală, având și și afaceri la vedere, precum Clubul Balkan, de maneliști, în București, dar și altele pe litoral. Clanul s-ar fi impus în sectorul 2, potrivit procurorilor, după ce a scos de pe piață gruparea Tostaua și profitând de intrarea la pușcărie a Cămătarilor.