Mandarina - trecerea de la lumea veche a SECURIȘTILOR la noii ÎMBOGĂȚIȚI
Editura Evenimentul si Capital

Mandarina - trecerea de la lumea veche a SECURIȘTILOR la noii ÎMBOGĂȚIȚI

Autor: | | 1 Comentarii | 1042 Vizualizari

Noul volum propus de editura Curtea Veche Publishing, Mandarina, atinge toate subiectele care l-au frământat pe Răzvan Petrescu în ultimii 20 de ani

comunismului și o reinterpretare a realității polimorfe care i-au urmat. Stilul inconfundabil se reîntregește în acest volum nou. Marcat de o melancolie difuză, profundă, dar cufundată în umor, ironie și mai ales auto-ironie. Este un periplu literar prin realitatea cotidiană, văzută de cele mai multe ori prin ochii unui scriitor, dar cu ambiții mari, blocat într-un post de redactor. Aflat la granița dintre un realism sfâșietor, al cărui orizont este absurdul, și banalitatea cotidiană, prozele scurte din Mandarina au la bază o viziune tragicomică a existenței, a evenimentelor și figurilor publice care au marcat viața românească a ultimelor decenii, în trecerea ei de la o veche lume a securiștilor și temnicerilor la una a noilor îmbogățiți.

Răzvan Petrescu este un fel de James Bond al prozei scurte: nu ratează nici o metaforă, iar fiecare frază este pentru el o femeie frumoasă, periculoasă şi cu simţul umorului. Nu-i poţi repovesti povestirile, dar cine a citit vreodată o proză de-a sa îl ţine minte toată viaţa. E un scriitor tragic-comic care te năuceşte şi un mare stilist, unul dintre puţinii adevăraţi.

Marius Chivu

Mandarina de Răzvan Petrescu este disponibilă în magazinul online Curtea Veche Publishing: https://goo.gl/gcJwv8.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate