Mâncați mai des fasole şi porumb - sfatul unui medic
- Antonia Hendrik
- 4 august 2023, 08:50
Mâncați mai des fasole şi porumb. Fasolea și porumbul sunt două dintre alimentele adesea combinate în diverse preparate, iar amestecul acestor două alimente populare nu servește doar pentru a satisface nevoile lor nutriționale, ci oferă și anumite beneficii pentru sănătate.
Mâncați mai des fasole şi porumb. Separat, atât porumbul, cât și fasolea conțin elemente nutriționale excelente. De exemplu, porumbul, conform nutriționiștilor, posedă substanțe nutritive precum apă, fibre, acid pantotenic, acid folic, vitamina B6, niacină, potasiu, precum și compuși bioactivi ai plantelor, cum ar fi acidul ferulic, antocianinele, luteina, acidul fitic și zeaxantina. Fasolea, pe de altă parte, posedă fibre, fier, calciu, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu.
Mâncați mai des fasole şi porumb. Avertismentul unui medic: „Dacă bagi înăuntru carne”
Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit despre beneficiile porumbului pentru sănătate. Acesta a sfătuit populația ce să mănânce pentru un stil de viață sănătos și pentru a elimina riscul îmbolnăvirii de cancer.
„Porumbului îi lipsesc doi aminoacizi care îl fac să nu fie de calitate. Dar întotdeauna dacă îl mănânci cu fasole totul este perfect. Mămăligă cu fasole. Este o combinație perfectă, ele se combină între ele. Leguminoasele, așa cum le-a făcut Dumnezeu sunt bune”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.
Combinaţia dintre fasole şi porumb poate ajuta la pierderea în greutate, menţine sănătatea inimii, luteina și zeaxantina din porumb pot îmbunătăți sănătatea ochilor, poate lupta împotriva diabetului de tip 2, porumbul poate ajuta la prevenirea bolilor diverticulare și a altor probleme digestive, spun medicii.
Carnea este responsabilă de apariția cancerului
De asemenea, Virgiliu Stroescu a dorit să avertizeze asupra consumului zilnic de carne. În opinia sa, carnea este responsabilă de apariția cancerului.
„Dacă bagi înăuntru carne …. carnea este unul dintre cele mai periculoase alimente ale planetei deoarece are factori de creștere care pot crește tumorile. De exemplu, 70 de grame de carne câțiva ani la rând crește riscul de cancer de colon cu 30 până la 40%.
Știți ce înseamnă asta? Că din 10 oameni 3 – 4 fac cancer. Atenție! Din 10 oameni care mănâncă în fiecare zi cărniță, câte 70 de grame, riscul de a face cancer este la 3 – 4”, a mai spus medicul Virgiului Stroescu, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.