Ioana Petre, mama bloggerului Claudiu Petre, care a murit la vârsta de 36 de ani în timp ce încerca să salveze mai multe victime din Clubul Colectiv, nu și-a putut stăpâni lacrimine la Tribunalul București.

„Era unicul meu fiu, cu care locuiam împreună. Tatăl lui, soțul meu, a decedat în 2009. Aveam o relație foarte strânsă cu fiul meu. Dacă aveam o problemă, el nu pleca cu prietenii lui. L-am văzut cu spatele gol (n.r. – în filmările din timpul intervenției salvatorilor) și nu era ajutat. A fost scos și aruncat pe caldarâm. Putea să calce pe cadavre, dar nu a călcat, și-a ajutat semenii”, a mărturisit Ioana Petre.

Mai mult, mama lui Claudiu Petre a dezvăluit magistratului faptul că viața sa a devenit un calvar, zi de zi.

„Din cauza durerii provocată de dispariția fiului meu, am fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă. Înainte aveam doar probleme cu tensiunea. La câteva luni a decedat și fratele meu, singurul meu sprijin (…) Viața mea este între biserică și cimitir. Lumina fiului meu nu se stinge niciodată”, a dezvăluit Ioana Petre,

Mama lui Ștefan Andrei Hamed a făcut și ea declarații sfâșietoare. Copilul ei era unul dintre cei mai buni elevi de la liceul „Tudor Vianu” din Capitală. Puștiul a decedat la vârsta de 15 ani.

„A murit copilul meu. Avea 15 ani. Îl creșteam cu soțul meu (…) Era în clasa a X-a la «Tudor Vianu». Era singurul meu copil. Un copil e oglinda sufletului părinților săi. Mă uit acum în oglindă. Și nu mai văd nimic. (Plânge). Sufletul meu este mort după decesul copilului meu. Am fost la psihiatru, dar nu am luat tratament”, a mărturisit mama lui Ștefan.