Evenimentul Zilei > Actualitate > Mama unei fetițe a fost arestată după ce mers la școală în locul acesteia. Ce a vrut să demonstreze femeia
Mama unei fetițe a fost arestată după ce mers la școală în locul acesteia. Ce a vrut să demonstreze femeia

Mama unei fetițe a fost arestată după ce mers la școală în locul acesteia. Ce a vrut să demonstreze femeia

O femeie în vârstă de 30 de ani a ajuns după gratii și a plătit o amendă usturătoare după ce s-a deghizat în hainele fiicei de 13 ani și a mers la școală în locul acesteia.

Incidentul s-a petrecut într-o localitate din Texas, Statele Unite, iar femeia și-a motivat gestul printr-un „experiment social”.

Casey Garcia, în vârstă de 30 de ani, a fost arestată şi amendată cu 7.908 dolari, după ce a mers la şcoala ficei sale deghizată în hainele acesteia. Ea a declarat că, prin acest „experiment social” a încercat să demaște problemele de securitate din școală.

Femeia a precizat că s-a îmbrăcat cu hainele fiicei sale de 13 ani şi a pătruns în unitatea școlară ca să să demonstreze vulnerabilitățile sistemului de securitate. Ea a susținut că a făcut acest lucru în contextul numeroaselor atentate cu armă care se produc, cu regularitate, în școlile americane, potrivit The Sun.

Casey Garcia a filmat întreaga experiență, apoi a postat videoclipul pe YouTube.

Femeia a fost demascată și dată pe mâna poliției

La începutul clipului video, mama susține că a avut o discuție și cu directorul școlii, care nu a recunoscut-o, însă nu a înregistrat conversația. În imagini se poate observa cum femeia ​​primeşte indicaţii de la profesori fără ca cineva să îşi dea seama cine e este în realitate. Aceasta și pentru că purta o mască de protecție sanitară și avea trasă pe cap o glugă ce îi ascundeau trăsăturile feței.

„Arăt ca un elev de clasa a şaptea?”, a întrebat ea după care a adăugat: „Nu? Mişto. Minunat”.

Mai târziu, Casey Garcia a afirmat că se află la ora de gimnastică, unde un antrenor a întrebat-o cine este şi a crezut-o atunci când a dat numele fiicei sale. Apoi aceasta poate fi văzută şi fără mască, în timp ce ia prânzul. Spre finalul videoclipului, femeia spune că a fost demascată și trimisă la biroul directorului. S-a întâmplat la cel de-al șaptelea curs la care a participat, când un profesor și-a dat seama că este mult prea matură pentru a fi o elevă.

„Pun pariu că orice altcineva poate face asta. De aceea am făcut asta”, a încheiat aceasta.

Cazul nu a rămas fără urmări deoarece, după ce a fost demascată, conducerea școlii a ales să cheme poliția care a arestat-o și a amendat-o cu o sumă destul de consistentă.