Evenimentul Zilei > Justitie > Mama Luizei contraatacă. Decizia radicală în cazul Caracal lovește la vârful justiției
Mama Luizei contraatacă. Decizia radicală în cazul Caracal lovește la vârful justiției

Mama Luizei contraatacă. Decizia radicală în cazul Caracal lovește la vârful justiției

Familia Luizei Melencu, fata rapită de Gheorghe Dincă, a anunțat alături de avocații săi că va depune plângeri penale pe numele a cinci procurori care s-au ocupat de cazul de la Caracal. Motivul fiind încălcarea dreptul la apărare și tergiversarea aflării adevărului.

Lista celor cinci anchetatori pe numele cărora vor să depună plângeri începe cu șefa DIICOT, Giorgina Hosu. Familia vrea să știe de unde a avut informații, chiar în ziua descinderii la Ghoerghe Dincă despre faptul că fetele sunt moarte și incinerate.

Cel de-al doilea nume este Oana Hăineală, care a semnat o ordonanță prin care, susțin avocații, denaturează adevărul. În ordonanță se menționează că din mirosurile de cauciuc și ebonită simțite de vecini rezultă că fetele au fost incinerate în butoi.

George Pătuleanu, este un alt procuror vizat, pe motiv că și-a făcut semne cu Dincă în timpul audierilor și, în general, pentru cum a condus cercetările.

Alt procuror din anchetă Adrian Petre Todoran, , a avut un comportament nepotrivit la audieri, susțin avocații.

Și nu în cele din urmă, procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova, pentru că nu a identificat mașina lui Dincă deși avea toate detaliile, pentru că nu a făcut din timp cercetări care ar fi putut salva viața Alexandrei, se arată în documente. Procurorilor li se reproșează și că au făcut expertize pe ascuns, informează RomâniaTV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.