Maia Sandu apără în instanță numele bun al bunicului său: Dumnezeu să-i ierte, că nu știu ce fac

Maia Sandu apără în instanță numele bun al bunicului său: Dumnezeu să-i ierte, că nu știu ce facSursa foto: arhiva familiei Sandu

Republica Moldova. Șefa statului a acționat-o în judecată pe Anna Mihalachi, femeia care i-a criticat bunicul, pe rețelele de socializare. Prima ședință din procesul de apărare a onoarei și demnității este planificată pentru ziua de astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Sandu își apără bunicul în instanță

Maia Sandu a chemat la bară pe femeia care a scris, pe contul său de socializare, că bunicul șefei statului ar fi fost un trădător. Ședința de pregătire a procesului a fost deja programată.

Instituția prezidențială nu a făcut vreun anunț despre decizia Maiei Sandu de a merge în instanță. După postarea făcută de internaută însă, în toiul campaniei electorale pentru Președinție, Sandu și-a exprimat regretul pentru informațiile apărute. Aceasta le-a catalogat drept false și a menționat că bunicul său a fost „un gospodar cinstit, respectat de tot satul, cu credință în Dumnezeu”.

„Au terminat toate minciunile despre mine și au ajuns să spună minciuni despre bunicul meu. Bunicul meu, care a avut grijă de familie, care a fost un gospodar cinstit, respectat de tot satul, cu credință în Dumnezeu. Cei care au persecutat moldovenii creștini, au ucis și deportat preoți, au închis biserici acum au ajuns să folosească biserica, credința și lucrurile sfinte în minciunile lor nerușinate. Dumnezeu să-i ierte, că nu știu ce fac”, a comentat atunci Sandu, citată de TV8.

Cel mai longeviv votant/ Sursa foto: Facebook

Pe 12 ianuarie, un comentariu a făcut pârâta, tot pe pagina sa de socializare. Anna Mihalachi spune că „va lupta până în pânzele albe”, deoarece de partea ei este „dreptatea”.

Sursa: Facebook

Familia Maiei Sandu, într-un documentar

În documentarul „Familia mea, ca toate familiile din Moldova...”, filmat în 2020, Maia Sandu a povestit, în premieră, despre familia sa. În calitate de protagoniști au apărut rudele acesteia. Totodată, au fost prezentate, în premieră, imagini cu strămoșii Maiei Sandu, printre care și bunicul său.

Atunci, Sandu a devenit prima femeie aleasă în funcția cea mai înaltă din stat.

Un alt precedent a fost înregistrat în 2024. Sandu a câștigat, în premieră pentru Republica Moldova, două mandate consecutive de președinte.

Recomandările noastre