MAI vine cu precizări: Angajaţii din subordine vor primi bani pentru activitatea de la alegerile din 24 noiembrie

MAI vine cu precizări: Angajaţii din subordine vor primi bani pentru activitatea de la alegerile din 24 noiembrieSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că angajații vor primi bani pentru activitatea la alegerile din 24 noiembrie și că informaţiile care au apărut în ultima vreme sunt false.

Ministerul Afacerilor Interne oferă explicații

„Informaţia privind existenţa unei ordonanţe de urgenţă care să vizeze anularea sau retragerea sumelor primite de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne pentru activităţile desfăşurate în ziua alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie este falsă. Ministerul Afacerilor Interne nu a propus, nu a iniţiat, nu are în intenţie să iniţieze şi nu susţine un astfel de act normativ”, precizează MAI pe site-ul său.

jandarm

Jandarmerie. Sursa foto arhiva EVZ

Au apărut multe informații false

Sumele aferente misiunilor executate de angajaţii MAI vor fi achitate, conform calendarului stabilit iniţial, arată MAI.

„Facem apel la reprezentanţii mass-media şi la cetăţeni să nu propage astfel de informaţii, vădit false şi produse cu intenţia clară de a dezinforma”, adaugă sursa citată.

Jandarmeria Română

Jandarmerie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un alt fake news a fost demontat

Intervenția MAI vine la câteva minute după ce MApN a demontat oficial un alt fake news, referitor la obligativitatea serviciului militar: ”MApN nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu”.

Conform informațiilor diseminate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care sintetizează date oficiale ale serviciilor de informații, România este, începând cu primul tur al alegerilor prezidențiale, victima unui război hibrid declanșat de Rusia, prin intermediul candidatului independent care a ajuns în turul II.

În cadrul acestui atac hibrid primează dezinformările flagrante, răspândite masiv pe rețelele sociale, în special TikTok, cu scopul de a crea panică și a întreține un sentiment de insecuritate.

Implicarea flagrantă a Rusiei în procesul electoral din România, prin sprijinirea ilegală a candidatului său la prezidențiale, a determinat Curtea Constituțională a României să anuleze vineri alegerile prezidențiale și reluarea de la zero a înregului proces electoral.Decizia CCR a fost lăudată de majoritatea politicienilor.