Evenimentul Zilei > Social > Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru i-au apărat pe realizatorii emisiunii TVR despre femeile din Securitate
Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru i-au apărat pe realizatorii emisiunii TVR despre femeile din Securitate

Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru i-au apărat pe realizatorii emisiunii TVR despre femeile din Securitate

Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, angajați ai CNSAS, și scriitorul Florin Iaru i-au apărat pe realizatorii emisiunii TVR despre Securitate, spune jurnalista Andreea Pavel de la G4Media, care se plânge că a fost jignită de cei trei.

Jurnalista spune că, la finele lunii iulie, G4Media a publicat un articol despre o emisiune difuzată de TVR în care au fost prezentate declarații audio ale mai multor femei care au făcut parte din fosta Securitate. Publicația a criticat atunci TVR, pe care a acuzat-o că nu a oferit și precizări și informații despre torturile și crimele Securității și că, la două zile după publicarea articolului, CNA s-a autosesizat și a cerut un raport de monitorizare a emisiunii și a sesizat și CNSAS.

G4Media mai spune că TVR nu a transmis niciun drept la replică cu privire la articol, iar jurnaliștii publicației se plâng că au fost înjurați și denigrați de mai multe persoane publice. „Eu și colegii mei am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, angajați CNSAS, și scriitorul Florin Iaru. Niciunul nu a explicat însă unde am greșit în articol sau ce informație a fost prezentată incorect. A doua zi după reacția CNA, Mădălin Hodor a publicat un mesaj pe Facebook în care ne înjură de morți, ne face ”jegoși”, ”lăutari”, ne cere să ”dăm jos labele de pe adevăr” și spune că s-a enervat atât de tare de ”linșajul emisiunii”, încât o să scrie despre asta”

„Imediat după mesajul lui, un alt istoric CNSAS, Mihai Demetriade, a publicat o postare pe Facebook în care consideră că emisiunea este „bună chiar dacă cu nuanțe și diferențe”, mai spuine autoarea articolului.

Cine a mai apărat emisiunea TVR

Jurnaliștii au fost atacați și de scriitorul Florin Iaru, care a aspus că realizatoarea emisiunii de la TVR a fost criticată mult prea dur. „Cea mai recentă reacție a fost a scriitorului și jurnalistului Florin Iaru, în 12 august. Florin Iaru consideră că realizatoarea emisiunii ”a fost trecută prin răzătoar,e”, deși nu am făcut nicio apreciere la adresa ei, și spune că emisiunea este ”nevinovată”, deși recunoaște că jurnalista le-a lăsat pe angajatele fostei Securități să vorbească ”libere ca păsările cerului”.

Florin Iaru a mai spus că exact acesta era scopul emisiunii, să îl facă pe telespectator ”să gândească, să reacționeze în fața răului, să simtă indignare”, potrivit G4Media.