Editura Evenimentul si Capital

Veste de ULTIMĂ ORĂ. Ce se ÎNTÂMPLĂ cu programul PRIMA CASĂ

Şedinţă de Guvern, la Palatul Victoria FOTO: AGERPRES
Autor: | | 1 Comentarii | 1893 Vizualizari

Guvernul a suplimentat cu 500 milioane lei plafonul de garanţii pentru acest program, alături de alte măsuri adoptate

Incertitudinile legate de legea dării în plată şi zvonurile că apartamentele s-ar putea scumpi odată cu aprobarea acesteia i-au speriat, probabil, pe românii care îşi doreau o locuinţă prin Prima Casă şi i-au grăbit la ghişee.

Potrivit datelor Guvernului, în primele patru luni au fost acordate 13.100 de garanţii în valoare totală de 1,2 miliarde lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, instituţiile bancare „nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanţări garantate dacă acestea conduc la depăşirea plafonului alocat. În cazul în care prevederea nu se respectă, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluţionare a acestor situaţii revine în totalitate finanţatorului”, a anunţat ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Certitudini mai mari

Precizările au fost introduse pentru a fi preîntâmpinată încurajarea clienților să semneze antecontracte de vânzare-cumpărare, fără a avea o certitudine în privința sursei de finanțare și garantare.

Specializări eliminate din universităţi

Printre măsurile luate ieri se numără şi adoptarea nomenclatorului domeniilor și specializărilor/programelor de studii universitare, cât și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2016-2017. Prin actul normativ, 26 de specializări/ programe de studii, din cadrul unor universități de stat și private, intră în lichidare, dar se introduc noi specializări. Acestea sunt: „Drumuri, poduri și infrastructuri militare” în cadrul domeniului de licență Inginerie civilă, „Materiale energetice și apărare CBRN”, în cadrul domeniului Inginerie de armament, rachete și muniții și „Design aeronautic” în cadrul domeniului de licență Inginerie aerospațială.

Modificări la Codul Penal

Guvernul a modificat și completat, prin ordonanță de urgență, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Din totalul modificărilor operate, aproximativ 30 au vizat transpunerea a 5 directive, mai mult de 50 de puncte au vizat punerea textelor codurilor în acord cu deciziile Curții Constituționale. Codul de procedură penală a fost modificat pentru a lămuri interpretarea unor texte. S-au adus modificări procedurii acordului de recunoaștere a vinovăției, astfel încât și minorii să poată încheia acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu încuviințarea reprezentantului lor legal.

Alte acte normative adoptate

Mai ceva ca un film erotic! Nicolae si Elena Ceausescu au facut dragoste cu MARTORI! Au povestit exact cum s-a intamplat!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI