Evenimentul ZileiPoliticaMai mulți bani pentru angajații din privat. Vor primi al 13-lea și al 14-lea salariu. Ce vor zice bugetarii?

Mai mulți bani pentru angajații din privat. Vor primi al 13-lea și al 14-lea salariu. Ce vor zice bugetarii?

Mai mulți bani pentru angajații din privat. Vor primi al 13-lea și al 14-lea salariu. Ce vor zice bugetarii?
Liberalii au propus un proiect de lege prin care angajații din mediul privat să primească al 13-lea și al 14-lea salariu.

Cel de-al 13-lea salariu ar urma să se acorde între zilele de 15 și 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea, în perioada 15-30 iunie a anului următor.

 

Președintele Organizației PNL Vaslui, Tudor Polak, a scris pe pagina sa de Facebook, că aceste salarii ar fi deduse din impozitul pe profit, iar măsura ar avantaja firmele care se confruntă cu o criză de personal.

 

„Proiect de lege al Partidului Național Liberal: Angajatorii, afectați de o criză acută a forței de muncă, vor putea fideliza/aprecia angajații merituoși prin acordarea unui al 13-lea/14-lea salariu deductibil din impozitul pe profit. Prin măsura propusă, parlamentarii PNL își doresc sprijinirea capitalului autohton dar și creșterea veniturilor salariale și, implicit, a calității vieții angajaților din mediul privat românesc. Beneficiarii acestei propuneri ar urma să fie cele aproximativ 3,7 milioane de persoane ce activează în mediul privat, care este motorul economiei românești și are parte de o susținere timidă din partea statului român”, a transmis liberalul.

 

Proiectul de act normativ a fost înregistrat la Camera Deputaților în 14.03.2018. A primit aviz negativ de Comisia pentru buget, finanțe și bănci și de la Comisia pentru muncă și protecțe socială.

 

 

 

 


Accesează: