Anunțul ministrului Marcel Vela produce frisoane în biroul șefului ISU, Raed Arafat, mai cu seamă după declarația noului șef al Internelor: „Această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice şi pe Raed Arafat”.

„Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.)”, afirmă Marcel Vela, citat de Agerpres.

Ministrul anunță că se urmărește evaluarea întregii activități la IGSU, „şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul Universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”.

O echipă de la nivelul conducerii MAI va analiza activitatea IGSU, iar finalizarea auditului ar putea avea loc chiar până la sfârşitul acestei săptămâni.

„Există în prezent corpul de audit care face verificări la toate armele, la toate subunităţile din subordinea MAI, după IGSU vor urma cei de la Jandarmerie, vor urma cei de la Poliţia de Frontieră, de la Poliţia Rutieră, pentru că auditul este normal şi firesc, l-am promis de la începutul mandatului, având în vedere faptul că nu s-a făcut o primire-predare nici cu domnul Fifor, nici cu doamna Dan şi evident că trebuie făcută o evaluare pertinentă şi eficientă pentru a şti exact ce vom face în viitor”, a explicat ministrul de Interne.