Kim a plecat după trei zile și va fi cunoscută că a ajutat la punerea bazelor primului summit între Moon Jae-in și fratele său mai mare, liderul nord-coreean Kim Jong Un. La urma urmei, ea a fost cea care i-a înmânat invitația liderului sud-coreean.

Dar deplasarea sorei lui Kim Jon-un în sud a deschis calea către o realitate care a devenit clară doar în aceste ultime zile.

Și anume faptul că sora liderului de la Phenian urma să ia în mâini relațiile nord-sud. Și să devină fără îndoială a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord, care răspunde doar în fața lui Kim Jong-un.

De bună vreme Phenianul este exasperat de acțiunile organizate de transfugii nord-coreeni, care trimit peste Zona Demilitarizată (DMZ, care imparte în două peninsula coreeană) baloane către Nord, care poartă pliante ce-l critică pe Kim Jong-un.

Pentru Kim Jong-un, unformațiile din exterior sunt la fel de periculoase ca virusul SARS-CoV-2. Pentru că ele se pot propaga la fel de repede și să răstoarne din temelii o societate construită doar să se uite la familia Kim ca la niște semizei.

Deci, orice insultă la adresa lui Kim este privită ca o blasfemie, și trebuie pedepsită cu orice preț. Chiar cu cel al unui război inter-coreean.

Responsabilitatea pedepsei i-a revenit lui Kim Yo Jong.

Care a declarat că afurisitele de baloane constituie o încălcare a acordului semnat la summit-ul inter-coreean din aprilie 2018, reuniune căreia i-a pus bazele în timpul vizitei la deschiderea J.O. de la Pyeongchang.

Acord care specifica „încetarea activităților ostile” și eliminarea tuturor mijloacelor de a distribui pliante și alte material de-a lungul frontierei comune.

Textul nu face distincția între campaniile conduse de guvern și cele individuale, iar diferența este considerată irelevantă în Coreea de Nord.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE