Magnatul Puiu Popoviciu, fostul şef al „Doi ş’un sfert”, Cornel Şerban, şi comisarul Petru Pitcovici, de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au fost audiaţi, ieri, mai bine de opt ore de magistraţii Curţii Supreme.
Magnatul Puiu Popoviciu, fostul şef al „Doi ş’un sfert”, Cornel Şerban, şi comisarul Petru Pitcovici, de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) vor fi cercetaţi în libertate. Aşa au decis, aseară, magistraţii Curţii Supreme, care i-au audiat pe cei trei nu mai puţin de opt ore.
Judecătorii nu s-au pronunţat însă şi în privinţa legalităţii probelor pe care procurorii îşi bazează acuzaţiile.
Practic, înainte de a începe audierile, magistraţii au discutat aproape o oră despre modul în care denunţătorul Ion Motoc (ofiţerul care ar fi trebuit să-l cerceteze pe Popoviciu pentru „afacerea Băneasa Rezidenţial”) a realizat înregistrările audio-video din care reiese cum Şerban şi Pitcovici ar fi încercat să „albească” dosarul lui Popoviciu.
Concret, interceptările ar fi fost realizate fără ca procurorul de caz să emită o ordonanţă sau un proces-verbal de constatare care să ateste că Motoc „a fost transformat din ofiţer de poliţie judiciară în investigator”.
Popoviciu: „Nu m-am folosit de relaţiile mele”
Audierile-maraton în proces au început cu ofiţerul DGA Petru Pitcovici, care şi-a susţinut nevinovăţia. A urmat Cornel Şerban, fostul şef al „Doi ş’un sfert” răspunzând întrebărilor ma gistraţilor aproape două ore. Acesta a declarat, printre altele, că-şi a su mă răspunderea pentru că a folosit, „fără a fi autorizat”, numele unor persoane publice în discuţiile pe care le-a purtat cu foştii săi colegi. Şerban a negat apoi că „amicul său Popoviciu” l-ar fi rugat să intervină pentru el în soluţionarea vreunui dosar.
În privinţa listingului telefonic, unul dintre punctele-cheie ale dosarului, Cornel Şerban a spus scurt: „Am respectat toate procedurile legale”. Interogatoriile s-au încheiat cu magnatul Puiu Popoviciu. Acesta a subliniat că nu s-a folosit niciun moment de relaţiile sale „cu persoane importante din societatea românească, pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul ce-l vizează”. „Asta pentru că acele persoane importante ocupă temporar acest gen de funcţii, pe când poziţia mea e stabilă”, a conchis Popoviciu. Tot ieri, împotriva lui Popoviciu a mai fost depusă o plângere la DNA privind modul în care afaceristul a preluat restaurantul „Casa Doina”, din cen trul Capitalei.
8 ore au fost interogaţi de judecători magnatul Popoviciu, comisarul Pitcovici şi comisarul şef Şerban
CITIŢI ŞI:
- Audieri maraton la Curtea Supremă
- „DOI Ş’UN SFERT”: Consulul Tiberiu Dinu, rechemat la Bucureşti
- Popoviciu, încă o încercare
- „«Doi ş’un sfert» trebuie doar curăţat, nu desfiinţat”
- Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu?”
- AVEREA DIN UMBRĂ A MAGNATULUI: Imperiu financiar, la adăpostul companiilor offshore
- Traian Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie?”
- Consulul român la Milano, chemat la Bucureşti pentru explicaţii
- Comisarul Şerban: la Popoviciu făceau coadă Băsescu şi Tăriceanu
- SENATUL EVZ: Vocea catastrofului naţionale
- Numele Băsescu apare iar în scandalul „Popoviciu”