Potrivit lui Toader, Zegrean a răspuns că va încerca să ia legătură cât mai curând cu judecătorii pentru a convoca plenul CCR. Tudorel Toader a precizat că nu a fost „întrebat, consultat despre eroarea materială” sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.

„Dacă este vorba că s-a greşit o pagină, un punct, care nu e de natură să schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materială, dacă este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adăugire de natură să schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenţa Plenului este luarea respectivei erată”, a răspuns Tudorel Toader răspunzând unei întrebări privind natura eratei.

Hotărârile, redactate de magistratul asistent, sub îndrumarea judecătorului

Capitolul V, Reguli procedurale specifice activităţii Curţii Constituţionale, din Legea Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, stabileşte clar cine redactează posibilele erori materiale din hotărârile judecătoreşti.

Art.60. – (1) Deciziile, hotărârile şi avizele se redactează în scris de către magistratul-asistent care a participat la dezbateri, sub îndrumarea judecătorului-raportor. Termenul de redactare este de cel mult 30 de zile de la pronunţare.

(2) Deciziile, hotărârile şi avizele se certifică de către preşedintele Curţii Constituţionale şi de magistratul-asistent care a participat la dezbateri. Ele primesc număr în ordinea înscrierii lor în condica de şedinţă, separat pentru decizii, hotărâri şi avize.
CITIŢI ŞI:

  • Surse: Magistraţii Acsinte Gaspar şi Tudorel Toader au modificat hotărârea CCR
  • Falsurile Curţii Constituţionale, anchetate de procurori
  • CURTEA ARUNCĂ BOMBA. CCR nu a cerut niciodată recensământul. A cerut listele electorale actualizate şi nu actualizarea listelor
  • Un nou „caz Grăjdan”. Victor Ponta ştia că sensul deciziei Curţii Constituţionale va fi denaturat
  • Un funcţionar al CCR a schimbat conţinutul adresei către Guvern privind decizia în cazul referendumului. În interesul USL