Evenimentul Zilei > Actualitate > Magicianul din Sevilla
Magicianul din Sevilla

Magicianul din Sevilla

Jorge Sampaoli (56 de ani) a devenit, în ultima jumătate de an, un nume cu rezonanță în fotbalul european.

Tehnicianul echipei FC Sevilla, aflat la prima experiență pe „Bătrânul Continent”, s-a impus în Primera Division și a reușit să creeze un grup de jucători care se bat de la egal la egal cu Barcelona și Real Madrid.

Calificați în „optimile” Ligii Campionilor

În ultima rundă din campionatul Spaniei, andaluzii i-au învins pe „galactici”, pe teren propriu, scor 2-1. Sevilla a întors scorul după ce a fost condusă în minutul 85, și se află pe locul al doilea al ierarhiei – 39 de puncte – cu unul mai puțin decât Real. În plus, cu Sampaoli pe banca tehnică, gruparea „roșalbă” s-a calificat și în „optimile” Ligii Campionilor, fază în care o va înfrunta pe Leicester. Implantul cu Jorge Sampaoli, cel care în vara trecută i-a luat locul lui Unai Emery (plecat la PSG), a fost unul reușit. Tehnicianul argentinian s-a afirmat pe banca naționalei din Chile, cu care a ajuns în „optimi” la Mondialul din 2014, pentru ca, un an mai târziu, să câștige Copa America.

Sampaoli n-a avut loc în țara natală și a antrenat în Peru (Juan Aurich, Sport Boys, Coronel Bolognes și Sporting Cristal), apoi s-a mutat în Chile și a lucrat la O’Higgins, Emelec și Universidad. În 2012, Jorge, care abandonase cariera de fotbalist, la 19 ani, din cauza unei accidentări, a fost numit selecționer și și-a început ascensiunea.