Ce organizații ale mafiei italiene figurează în România. Cele mai periculoase filiale

Ce organizații ale mafiei italiene figurează în România. Cele mai periculoase filiale

Sub o formă sau alta, membrii mafiei italiene din toate clanurile au figurat prin România. Sunt însă și unii care au rămas și au dezvoltat afaceri aici.

Mafia Italiană în România: de la Cosa Nostra la Camorra, țara noastră a fost ca un magnet pentru membrii mafiei italiene. Probabil așa se face că nicunul dintre clanurile siciliene sau napotalene n-au ocolit țara noastră. De la afaceri cu gunoaie, la afaceri cu cluburi, nimic nu le-a stat în cale italienilor care au vrut să facă bani pe teritoriul țării noastre. 

Prima dată s-a vorbit despre Cosa Nostra în România, la Constanța, în 2005. Acolo a fost arestat Maurizio Cesare Toscano din familia cartierului "Borgo", Catania. Era căutat pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, furt calificat si incalcarea regimului armelor si munitiilor.

Toscano, membru important al grupării Cosa Nostra, se ascundea într-un apartament închiriat Mafiotul a fost extrădat. Doi ani mai târziu în Timișoara este arestat un alt mebru al mafiei siciliene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Salvatore Fraterrigo acuzat de trafic de droguri, de arme, muniții și explozibili și de substanțe psihotrope. Condamnat în Italia la 11 ani de închisoare, mafiotul s-a ‘evaporat’ și s-a ascuns la Borsa, Caras Severin, la iubita lui mai tânăra decât el cu 40 de ani.

Acolo a fost prins de forțele speciale române. În 2008 era arestat tot în România Angelo Monaco. Prezent şi activ grupul Aparo-Nardo-Trigila al provinciei Siracusa. Monaco a fost prins în 2008 pe teritoriul României, Condamnat de 18 ori în italia pentru asocieri de tip mafiot.

Mafia Italiană în România este anchetată prin anchetarea diverșilor membrii

Un motiv pentru care atragem ca magnetul mafioții este relevant chiar de către unul dintre vizați. „Un popor care se trezeşte şi vrea să crească în ciuda multelor dificultăţi precum birocraţia.

Una care se poate depăşi dacă reuşeşti să găseşti persoanele potrivite. În orice caz să începi o afacere aici e mult mai convenabil şi nu-ţi sunt impuse legături guvernative.

Nu e necesar să ai asociaţi români, de exemplu". Declarația îi aparține lui Ciro Castellano, om de afaceri care ar face parte din Camorra. Despre el se știe că în București a avut clubul Bamboo care a ars de vreo 2 ori. Ce nu se știe e că în Napoli, asta e o practică la ordinea zilei pentru mafie.

Camorra este o organizație criminală de tip mafiot, cu origini în regiunea Campania din Italia. Este una dintre cele mai vechi și mari organizații criminale din Italia, datând din secolul al XVII-lea.

Camorra

Camorra / Sursa Wikipedia

Structura organizației este divizată în grupuri individuale numite "clanuri". Fiecare "capo" sau "șef" este conducătorul unui clan, care poate avea zeci sau sute de afiliați, în funcție de puterea și structura clanului. Principalele activități ale Camorrei sunt traficul de droguri, racketeeringul, contrafacerea și spălarea de bani. Nu este neobișnuit pentru clanurile Camorrei să se infiltreze în politica zonelor respective.

De la începutul anilor 1980 și implicarea sa în afacerile cu trafic de droguri, Camorra și-a extins prezența în alte țări europene, în special în Spania. De obicei, clanurile Camorra mențin contacte strânse cu cartelurile de droguri sud-americane, facilitând astfel sosirea drogurilor în Europa.

De altfel, legăturile României cu mafia italiană au fost înrădăcinate și de Mihaela Doina Moisoiu din Galați.

O româncă despre care anchetatorii anti-Mafia din Italia au descoperit că aceasta a preluat pe numele si o parte din averea boss-ului clanului casalezilor. Clan asociat la organizatia criminala Camorra.

`Ndragheta este o altă parte a mafiei care se regăsește în România. De altfel, o parte din membrii acestui clan au fost acuzați că fac parte din mafia gunoaielor. O anchetaă din 2021 a relevat acest lucru. Tone de deșeuri din Italia au fost introduse ilegal în România de către aceste persoane spune DIICOT. De altfel și în 2014 a fost un scandal asemănptor legat de groapa de gunoi de la Glina.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro