Maestrul bucătar Horia Vîrlan, spectacol culinar cu salatele „Hei” din staţiile Rompetrol
- Ştefan Etve ş
- 23 iunie 2017, 19:25
Horia Vârlan a revenit la staţiile Rompetrol pentru a prepara salate „Hei” clienţilor care au trecut pragul celei mai recente benzinării deschisă în strada Valea Oltului.
Cu ajutorul ingredintelor proaspete pentru salate, maestrul bucătar Horia Vârlan a preparat salate pentru clienţii Rompetrol. „Sunt ca orice om, am revenit la Rompetrol pentru ca este cald, este plăcut în interior, eu mă simt bine în staţiile Rompetrol, am ce să mănânc şi atmosfera mă duce cu gândul la vacanţă, pe mine personal mă atrage vara şi aceste culori, portocaliu şi roşu mă duc cu gândul la vară. Culoarea verde mă duce cu gândul la libertate, fresh, prospeţime. Am revenit la Hei pentru că vreau să mănânc o salată, o recomand tuturor, este proaspătă, este cum îţi doreşti. Sunt foarte multe variante, sunt cinci baze, sunt cinci tipuri de ingrediente aşezate deasupra şi o mulţime de baghete şi nachos. Nachos, mie îmi place foarte tare pentru că sunt crocante”, a spus Horia Vârlan. Reţetele de salate Hei sunt alese în funcţie de sezon, cu ingrediente proaspete şi alese cu atenţie care se pot îmbina în mai multe variante. Un mix proaspăt de legume, ingrediente gustoase, precum porumb cu unt şi busuioc, ton şi telemea sau omleta cu bacon şi brânza, emmentaler şi crispy bacon, peste care pune sos şi se serveşte cu bachetă sau nachos. „Clienţii pot intra la magazinul Hei indiferent că sunt la serviciu sau în pauză, vrei să bei o cafea rapid şi vrei să mănânci un senviş gustos sau ceva dulce, la mic dejun, la prânz sau la cină, eşti pe şosea, vrei să te odihneşti, intri şi spui Hei, apoi capeţi ce doreşti. Cea mai bună salată din mixuri, mie îmi plac toate, bazele sunt proaspete. Eu prefer mai puţin omleta, celelalte îmi plac, dar şi omleta este gustoasă pentru că dacă o combini cum trebuie, îţi dă ideea că mănânci mai mult decât o salată. Un fel de bază cu o salată, baghetele sunt delicioase şi sosurile completează. Sunt cinci variante de bază, cinci sosuri şi cinci baghete”, a mai spus maestrul Vârlan. Întrebat de ce îşi asociază numele cu Rompetrol, maestrul bucătar, Horia Vârlan a răspuns: „pentru că totul este proaspăt, gustos şi sănătos”.