Evenimentul ZileiSocialM. Finanțelor vrea să scoată salariul minim pe economie din privat! „Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte!” A mai declarat și că 20% dintre funcționarii publici sunt INUTILI.

M. Finanțelor vrea să scoată salariul minim pe economie din privat! „Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte!” A mai declarat și că 20% dintre funcționarii publici sunt INUTILI.

M. Finanțelor vrea să scoată salariul minim pe economie din privat! „Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte!” A mai declarat și că 20% dintre funcționarii publici sunt INUTILI.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a făcut declarații tulburătoare astăzi într-un interviu acordat DC News. Teodorovici a spus clar și răspicat că circa 20% din totalul de funcționari publici ocupă posturi degeaba. Mai mult, el nu e de acord cu impunerea salariului minim pe economie în sectorul privat, deoarece patronii ar trebui să aibă libertatea de a alege cu cât își plătește angajatul.

 

„Dacă 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală ar pleca, n-ar simţi nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (…) Suntem o administraţie de supereroi”, a spus ministrul Finanţelor. El a mai declarat că salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public. “Trebuie eliminată această obligaţie. Pentru că statul nu ar trebui să se bage în piaţă. Poţi să îl faci eventual o referinţă pentru mediul privat. Poţi, ca stat, să dai facilităţi celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte”, a declarat ministrul Finanţelor.

De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei. Aproape jumătate dintre angajaţii din România câştigă salariul minim pe economie, se arată în studiul privind dinamica pieţei muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecţiei Muncii.

 


Accesează: