”Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară”, s-a justificat Igor Dodon pe Facebook.

“Consider că prin aceste candidaturi Guvernul nu va fi depolitizat, ci, din contra, se va produce o reactivare a unor foști actori politici. Iar înaintarea lor are o miză politică evidentă, pentru a mulțumi algoritmul parlamentar. Dacă există și o miză preelectorală, e în zadar, fiindcă nimic nu va salva acest Guvern de la înlăturare după alegerile parlamentare din 2018”, a mai adăugat Dodon.

Dacă președintele Dodon refuză din nou  numirea noilor membri ai cabineului, Guvernul se va adresa Curții Constituționale, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Anterior  Curtea Constituțională a decis că în cazul în care șeful statului refuză să semneze decrete deși este obligat de legea Supremă să o facă, acestea pot fi semnate de un președinte interimar. Soluția respectivă a fost ulterior aplicată pentru numirea ministrului Apărării.

Partidului Democrat, a anunțat săptămâna trecută, că șapte din cei 13 membri ai Guvernului vor fi schimbați. Liderul PD Vlad Plahotniuc, a afirmat că guvernul urmează să fie reprezentat de tehnocrați, pentru a avea o mai mare independență.