Dacă până astăzi se credea că LUPII sunt mai NESUPUŞI decât CÂINII, un studiu arată cu totul altceva

Dacă până astăzi se credea că LUPII sunt mai NESUPUŞI decât CÂINII, un studiu arată cu totul altceva

De ce câinii nu se pot împăca între ei? Cercetătorii consideră că au pierdut mentalitatea de cuplu, iar faţă de comportamentul lupilor, studiul scoate în evidenţă lucruri total diferite faţă de ce se ştia până acum.

Echipa a studiat modul în care câinii și lupii se împacă după o încăierare. Lupii au fost violenți unul față de celălalt, dar au făcut rapid pace, în schimb câinii pur și simplu s-au evitat decât să se împace.

Câinii iartă mult mai greu decât lupii, arată studiul

Echipa de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena a studiat modul în care câinii și lupii se împacă cu alții din aceeași specie în urma unui neînţelegeri. Cercetătorii au analizat modul de reconciliere a patru perechi de lupi captivi. Lupii erau violenți unul față de celălalt dar au căzut la pace după aproape o oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

La câini rezultatele au fost violente si mai putin probabilă şansa de a se împpca. "Noi furnizăm dovezi de reconciliere la lupii captivi, în timp ce câinii autohtoni, care se bazează pe o cooperare mai bună decât lupii, evită să interacționeze cu partenerii lor după conflicte", este concluzia  cercetătorilor.

Cum s-au domesticit câinii

Dr. Krishna Veeramah, profesor asistent în evoluție la Universitatea Stony Brook, a declarat pentru MailOnline: "Procesul de domesticizare a câinilor ar fi fost un proces foarte complex, implicând mai multe generații până au evoluat treptat.  "Ipoteza actuală este că domesticirea foştilor lupi deveniţi câinii de astăzi s-a făcut pasiv. S-a plecat la ideea că lupii care trăia undeva prin lume, la marginea aşezărilor omeneşti s-au adaptat, au devenit  mai puțin agresiv  devenind după multe generaţii o relație simbiotică (reciproc avantajoasă) între oameni şi animale... în cele din urmă evoluând în câinii pe care îi vedem astăzi ".