Evenimentul Zilei > EVZ Special > LUMINI ȘI UMBRE (B1TV). Ion Cristoiu, despre Binomul SRI-DNA: „Lupta împotriva corupţiei nu mai face niciun breaking news”
LUMINI ȘI UMBRE (B1TV). Ion Cristoiu, despre Binomul SRI-DNA: „Lupta împotriva corupţiei nu mai face niciun breaking news”

LUMINI ȘI UMBRE (B1TV). Ion Cristoiu, despre Binomul SRI-DNA: „Lupta împotriva corupţiei nu mai face niciun breaking news”

Jurnalistul Ion Cristoiu a spus, în emisiunea de la B1TV, realizată de Dan Andronic, că ar vrea să vadă un ofițer SRI care filează un agent străin, și nu pe Toni Greblă.

Binomul SRI-DNA a fost invocat frecvent în editorialele lui Ion Cristoiu. Întrebat de Dan Andronic, directorul general al EVZ, dacă a reușit ”să-l spargă” și dacă a provocat emoții insistând pe această temă, jurnalistul a răspunsul în stilul binecunoscut:

„Cred că am provocat emoţii la noua conducere a SRI, care și-a dat seama şi din ce am scris eu – am avut şi o discuţie că această implicare la nivel de imagine a SRI care, practic, e numai de 4% în activitatea lor, dar pare de 100% – a transformat SRI-ul în miliţie economică. Eu vreau să fiu mândru de acest serviciu care se bate la contraspionaj cu cele străine, care îmi descoperă reţele teroriste, care îmi dă unanimitatea întregii clase politice. Ori, la ora actuală, eu vreau să văd un ofiţer de informaţii care, nu ştiu, filează un agent străin şi nu pe Toni Greblă. Adică, iertaţi-mă, am şi scris, eu dacă aş fi ofiţer la SRI, mi-aş da demisia. Eu vreau să fiu ofiţer SRI la nivel de FBI, şi deodată descopăr că trebuie să-l urmăresc pe Toni Greblă. Ce să spun?!Toni Greblă e greu de urmărit. Eu cred că vor renunţa la acest lucru. A fost o nevoie, după părerea mea, dar lupta împotriva corupţiei nu mai face nici un breaking news”.

 

UMĂRIȚI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII

 

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: