Lumini misterioase surprinse pe cerul Californiei. „Meteoriți? Extratereștri? China?”. Video

Sursa foto: captură video Twitter

Lumini misterioase au fost văzute pe cerul Californiei. Obiectele zburătoare creează agitație, iar oamenii încearcă să afle ce sunt: „Meteoriți? Extratereștri? China?”. Luminile misterioase au fost văzute timp de mai puțin de 45 de secunde, însă a fost suficient pentru a fi filmate. Care este explicația specialiștilor.

Sâmbătă seara, la ora locală 21:30, au fost văzute mai multe obiecte luminoase care zboară deasupra Californiei. Deși ele au fost vizibile mai puțin de 45 de secunde, au fost filmate și postate pe rețelele de socializare. Luminile misterioase creează agitație, iar oamenii se întreabă ce sunt ele.

„Meteoriți? Extratereștri? China?”, încearcă un internaut să deslușească proveniența luminilor misterioase.

Jonathon McDowell, astronom la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, a declarat că luminile sunt, cel mai probabil, deșeuri spațiale. Specialistul spune că obiectele zburătoare din imagini seamănă cu ICS-F, care a fost catalogat ca fiind obiectul 45265, 1998-067RJ. Acesta este un gunoi spațial care a orbitat Pământul timp de trei ani a reintrat în orbită la ora 0430 UTC (21.30 PDT) deasupra Californiei, fiind observat pe scară largă din zona Sacramento. Astronomul McDowell estimează că gunoiul are o înălțime de 65 de kilometri și se deplasează cu mii de kilometri pe oră.

Presupunerile astronomului McDowell  au fost confirmate de Forțele Spațiale Americane, care au precizat că gunoiul spațial a reintrat în atmosfera terestră deasupra Californiei.

Poluarea spațială, o preocupare din ce în ce mai mare

Impactul oamenilor asupra mediului nu se limitează doar la pământ și ape, ci are o influență mult mai mare. Pe Pământ, procesele naturale dezintegrează sau pur și simplu ne mută gunoiul din fața ochilor, în schimb, ceea ce se află în spațiu rămâne acolo, cu excepția cazului în care noi îl aducem înapoi jos.

Poluarea spațială a devenit o preocupare din ce în ce mai mare pentru specialiști. Sarthak Raval, de la Campus Center for the Environment, a publicat un articol în care vorbește despre această problemă, precizând că gunoaiele spațiale nu sunt diferite de orice alt poluat aruncat în oceane.

„Atmosfera este poluată cu mii de obiecte, nu diferit de toți poluanții aruncați în oceanele noastre.

Gunoiul pe orbită reprezintă o problemă îngrijorătoare, deoarece se poate lovi de sateliții funcționali și se poate împărți în bucăți mai mici, creând mai multe daune potențiale și are ca rezultat un efect de undă”, a spus Raval.

Gunoaiele care orbitează reprezintă o problemă îngrijorătoare, deoarece se pot lovi de sateliții în funcțiune și se pot împărți în bucăți mai mici, creând mai multe daune potențiale și având ca rezultat un efect de undă. Aceste proiectile din ce în ce mai mici devin mai greu de urmărit de către agențiile spațiale.

NASA este capabilă să urmărească aproximativ 23.000 de fragmente de resturi mai mari decât o minge de softball. Cu toate acestea, se estimează că există o jumătate de milion de fragmente de mărimea unei bile care sunt mult mai greu de urmărit și o cantitate de neconceput de microparticule mai mici decât o unghie, care sunt practic imposibil de detectat, potrivit ucdavis.edu.