Evenimentul Zilei > International > Lumea, pe baterii Li-Ion. Litiul, El Dorado strategic al viitorului
Lumea, pe baterii Li-Ion. Litiul, El Dorado strategic al viitorului

Lumea, pe baterii Li-Ion. Litiul, El Dorado strategic al viitorului

Importanța litiului este crucială pentru noile tehnologii, de la telefoane mobile, la mașinile electrice, în noua tranziție energetică

Cu toate acestea, conștienți de dificultățile înființării unei industrii 100% boliviene, cei de la YLB (Yacimientos de Litio Bolivianos) au semnat acorduri cu „parteneri strategici”, astfel încât „să își aducă tehnologia și să garanteze piețele de desfacere”.

Printre acestea, compania germană ACI Systems, care intenționează în special să producă baterii la fața locului, „made in Bolivia”, pentru piața europeană.

Sau chinezii de la Xinjiang Tbea Group-Baocheng, care vor funcționa la Coipasa și Pastos Grandes, dar va transforma materia primă în Asia.

În timp ce multe țări au început tranziția către energia „curată”, ușurința și capacitatea de stocare a litiului sunt considerate un atu de neocolit.

Ecologiștii avertizează însă cu privire la consecințele asupra ecosistemelor reprezentate de extragerea unor cantități imense de saramură (apă sărată) pentru a obține săruri de litiu prin evaporare

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: