Ludovic Orban (58 de ani) crede că mai are un cuvânt de spus în politică și nu se consideră depășit. Premierul Florin Cîțu, omul care îi va face concurență lui Orban la șefia Partidului Național Liberal (PNL), afirmase că formațiunea politică are nevoie de oameni noi.

Ludovic Orban consideră că este omul potrivit pentru a conduce în continuare PNL

Florin Cîțu și Emil Boc au avut o linie comună, că partidul are nevoie de un suflu nou, vă considerați un politician învechit?, a fost întrebat actualul președintele partidului aflat la guvernare. Ludovic Orban a răspuns:

„Nu este importantă vârsta președintelui PNL, ci ce face și ce concepții are, eu pe mine nu pot să mă întineresc, să mă indoiesc, pentru că asta e natură, ceasul ticăie și merg spre senectute, nu pot să merg înapoi, dar deschiderea este pentru tineri, chiar dacă pe unii dintre ei pe care i-am promovat m-au dezamăgit.”

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. PNL are nevoie de un suflu nou, care să vină cu un element de noutate, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Vă spun că voi câştiga. Nu există altă variantă. Hai Partidul Naţional Liberal”, afirma Florin Cîțu în momentul în care a decis să anunțe public intrarea în cursa pentru șefia PNL.

Emil Boc și Rareș Bogdan, doi mari aliați pentru Florin Cîțu

Unul dintre jucătorii importanți din partid, Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, este alături de Florin Cîțu. „Nu cred că mai este un secret pentru nimeni mă bucur de faptul că premierul României, Florin Cîţu, şi-a anunţat candidatura. Cred cu sinceritate că este omul care poate duce partidul la nivelul următor, mulţumindu-i domnului Orban pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, dar, în politică, întotdeauna, discutăm despre viitor.”

De Orban s-a îndepărat și Rareș Bogdan, un alt membru important al PNL. „Ştiţi foarte bine ca Rareş Bogdan a avut anumtie declaraţii nu foarte prietenoase la adresa mea şi orice observator atent se putea aştepta să aibă, dar deocamdată a fost doar într-o poză”, afirma Ludovic Orban, care făcea referire la faptul că Rareș Bogdan a apărut alături de Florin Cîțu.