Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: PSD forțează adoptarea Codului fiscal, după două luni de tergiversări
Ludovic Orban: PSD forțează adoptarea Codului fiscal, după două luni de tergiversări

Ludovic Orban: PSD forțează adoptarea Codului fiscal, după două luni de tergiversări

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că parlamentarii din majoritatea guvernamentală forţează adoptarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală după ce, timp de două luni, au tergiversat finalizarea raportului Comisiei de buget-finanţe pe cele două proiecte.

"PSD nu a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a legii alegerilor parlamentare invocând faptul că raportul comisiei nu a fost trimis plenului în termenul regulamentar, fiind mutat pe site la ora 9,00 dimineaţa. Astăzi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală pentru dezbaterea în plen de miercuri în condiţiile în care, până astăzi, Comisia de buget- finanţe nu a finalizat dezbaterile şi nu a finalizat raportul la proiectul de lege privind cele două coduri. Sigur că, dacă Ponta a postat pe Facebook din spitalul din Turcia că miercuri se adoptă Codul fiscal, toate slugile din Parlament ale lui Victor Ponta au trebuit să calce în picioare Regulamentul să forţeze adoptarea codurilor", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că cei din majoritatea guvernamentală se grăbesc acum să adopte cele două coduri, după ce tot ei au tergiversat, timp de două luni, finalizarea raportului la proiectele de lege.