Ludovic Orban, în pelerinaj pe la partide să bată în cuie moțiunea

Ludovic Orban, în pelerinaj pe la partide să bată în cuie moțiunea

După calculele făcute de inițiatorii moțiunii de cenzură, liberalii, zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. O parte din PSD nu doar că se roagă ca asta să se întâmple cât mai repede, dar au și propuneri pentru a impulsiona procesul de ieșire de la guvernare și pentru a testa dacă Opoziția are interesul dărâmării Guvernului sau doar simulează.

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea a propus CEx o soluție inedită. „Eu mi-aş asuma răspunderea pe un pachet de legi - dintre acelea absolut necesare guvernării - pe care le blochează Opoziţia sau domnul preşedinte şi au trei zile ca să depună moţiune de cenzură. Dacă nu depun, cred că s-au clarificat dintr-o dată două probleme: şi problema susţinerii Guvernului, şi problema moţiunii de cenzură”, a afirmat edilul de la 5.

Tăriceanu strâmbă din nas

Ludovic Orban a discutat, ieri, în CEx rezultatul discțiilor pe care le poartă cu liderii partidelor de Opoziție în legătură cu moțiunea. USR, UDMR și PMP i-au dat asigurări că o votează. Cu ALDE și Pro România este puțin mai complicat. Liberal-democrații au disponibilitate, dar vor să știe ce se va întâmpla după vot.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi am spus că vrem anticipate, ALDE a spus că nu vrea alegeri anticipate, a rămas ca după discuțiile cu Pro România să continuăm discuțiile cu ALDE”, a explicat Orban. Liderul ALDE nu a participat la discuții, dar președintele PNL spune că Tăriceanu nu vrea să se angajeze în susținerea Alinei Gorghiu la șefia Senatului deoarece senatoarea a fost agresivă cu ei.

Ponta are propriile polite

Victor Ponta i-a spus lui Orban că încă este în negocieri cu Dăncilă în ceea ce privește remanierea și candidatul la prezidențiale. „A spus ca sunt dispuși să susțină moțiunea, dacă Dăncilă nu vine cu remanierea în Parlament și dacă nu acceptă condițiile”, a spus Orban. Acesta crede că dacă se vor strânge cele 233 de semnături și minoritățile vor vota moțiunea.