Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: „Delegaţiile vor vota noul preşedinte al PNL, NU filialele”
Ludovic Orban: „Delegaţiile vor vota noul preşedinte al PNL, NU filialele”

Ludovic Orban: „Delegaţiile vor vota noul preşedinte al PNL, NU filialele”

Liberalul Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că delegaţii, nu filialele, vor fi cei care vor vota noul lider al partidului.

"Clujul este organizaţia judeţeană care va avea cel mai mare număr de delegaţi. Nu e simplu să spui Clujul sprijină un candidat sau altul. Va avea o reprezentare serioasă, cred că vor fi peste 200 de delegaţi, poate 250, în mod evident organizaţia va avea o anumită orientare, dar, în ultimă instanţă, cei care sunt delegaţi la congres vor vota aşa cum le dictează conştiinţa, propriul discernământ. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc să fiu susţinut de organizaţia clujeană, pentru că ar fi pentru mine, pe de o parte, prestigios datorită performanţelor deosebite pe care le-a avut filiala de-a lungul timpului, cât şi datorită oamenilor care sunt aici şi pe care mulţi m-aş bucura să-i am în echipă, alături de mine, la nivele destul de înalte", a spus Orban, întrebat dacă simte că are susţinerea Organizaţiei PNL Cluj.

Preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a spus, la rândul său, că fiecare membru de partid este liber să voteze cum doreşte.

"Noi, cei din Cluj, oferim tuturor candidaţilor posibilitatea de a discuta cu membrii de partid, să-şi facă fiecare campania cum crede de cuviinţă, urmând, evident, să avem şi o poziţie într-o direcţie sau alta şi cu menţiunea că nu i se va tăia capul nimănui dacă nu va vota conform poziţiei filialei, dacă se va lua o astfel de decizie. Deci, votul nu este imperativ", a explicat Buda, citat de Agerpres.