Ludovic Orban a fost audiat marți la Curtea Supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influență şi a folosit această ocazie pentru a arăta că Tiberiu Urdăreanu, denunțătorul în acest dosar, este cel care a provocat discuția despre bani.

Conform b1.ro, în momentul în care a fost întrebat de judecători de ce a cerut banii cash, Orban a răspuns că nu i-a cerut, ci a fost întrebat de Urdăreanu dacă vrea banii în numerar. În acel moment el a răspuns "Cum altcumva?".

"Nu ştiam legislaţia nouă, dar pe legea veche nu era ilegal să primeşti bani cash. A existat discuţia de a mă ajută în campania electorală. Iniţiativa acestor discuţii nu mi-a aparţinut în cadrul celor două întâlniri. Singura iniţiativa care poate fi reţinută că aparţinându-mi, este «Te gândeşti, dacă poţi, poate-mi dai un şut în fund». Opinia mea este că un şut în fund (înseamnă, n.r.) un pas înainte, o cerere de sprijin generică. Nu neapărat ca finanţare. De altfel, acesta, aşa cum rezultă din discuţii, se oferă să-mi pună la dispoziţie proiectul Sălii Polivalente. Sprijin înseamnă expertiză, informaţii, posibilitatea de a face campanie etc", a precizat deputatul liberal.

"Urdăreanu mi-a cerut sã-i dau un ordin de mărime. Discuțiile aveau loc spre finalul întâlnirii, în holul casei acestuia, când eu eram pe picior de plecare. În ceea ce priveşte relaţia cu mass-media am avut discuţii telefonice şi întâlniri faţă în faţă cu reprezentanţii mass-media. Cu Cozmin Guşă, Sorin Oancea, cu Mihai Gâdea. În niciuna din discuţiile purtate cu aceştia nu s-a discutat nimic despre finanţare ilegală, nici măcar aluziv. Nu îmi stă în fire să folosesc influenţa dată de funcţia de conducere din cadrul partidului din care fac parte. Sunt în politică din '90 şi din '93 am avut destule funcţii de conducere de care nu am abuzat", a declarat Orban în fața judecătorilor.

Conform News.ro, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, l-a denunţat pe Ludovic Orban la DNA, după care s-a decis să îl înregistreze din proprie iniţiativă. Ulterior, înregistrările au fost predate procurorilor pentru susţinerea afirmaţiilor.

Urdăreanu este judecat, din decembrie 2015, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzat şi primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru fapte de corupţie privind un contract de management al traficului în Iaşi, în valoare de aproape 70 de milioane de lei.

Urdăreanu a colaborat cu anchetatorii, în speranţa că va primi o pedeapsă mai mică şi se pare că aşa ar fi ajuns să îl denunţe pe Ludovic Orban. În cele din urmă, omul de afaceri l-a înregistrat când Orban a spus că ar avea nevoie de 50.000 de euro pentru campania electorală.