Lucian Sânmărtean încântă în tricoul Stelei, iar datele tehnice individuale pe care le stabilește la fiecare meci sunt remarcabile. Numele mijlocașului este iarăși în vogă, iar convocarea la echipa națională a devenit un subiect fierbinte.

La începutul anului, Lucian și-a jucat ultima carte. S-a transferat de la FC Vaslui la Steaua, cu câteva ăptămâni înainteîmplini 34 de în luna mar- de a „Vreau să câștig trofee”, a spus jucătoarul în vară, dorința i s-a împlinit. Militarii pus mâna pe cel de-al 25-lea titlu intern, iar Sântean mărtean devenit in premieră camulpionul României. A fost o firavă consolare pentru cel despre care mulți oameni de fotbal au spus că a fost cel mai înzestrat jucător din era post-Hagi.

Copos l-a lucrat cu hepatita C

Lucian a debutat la Gloria Bistrița, în 1998, și s-a remarcat repede datorită tehnicii rar întâlnite la jucătorii din Liga I. „Vă spun, Lucică a fost mai talentat ca Adrian Mutu. Problema lui au fost accidentările. Putea să ajungă mult mai departe. Un uriaș talent, l-am luat sub aripa mea la Gloria și l-am crescut”, ne-a spus Costel Câmpeanu, fost portar al ardelenilor.

Fără voia lui, Lucian a fost implicat într-un scandal de proporții. În 2003, Rapid a fost aproape de a-l cumpăra, dar pentru a-i scădea prețul, George Copos a pus la cale o stratagemă și a spus despre el că are hepatita C. În cele din urmă, mijlocașul a ajuns la Panathinaikos, a sclipit din când în când în echipamentul atenienilor, dar a fost măcinat de multe accidentări și probleme personale. După un sezon nesemnificativ, în Olanda, la Utrecht, jucătorul a revenit la Bistrița, apoi a fost cumpărat de FC Vaslui, acolo unde a explodat. „E un extraterestru!”, a spus Adrian Porumboiu despre el.

Împlinirea a venit la Steaua, echipă cu care Lucian este la un pas de a evolua în grupele Ligii Campionilor. „Steaua știe să mă motiveze”, a explicat Sânmărtean, evo luțiile formidabile din ultima vreme. Jucătorul așteaptă acum un semn de la Victor Pițurcă și speră să-și îmbunătățească palmaresul la națională, acolo unde nu a fost convocat decât de șapte ori, fără să marcheze.