Evenimentul Zilei > Sport > Lucian Bute îşi pregăteşte retragerea: “Sunt foarte aproape să pun capăt carierei mele”
Lucian Bute îşi pregăteşte retragerea: “Sunt foarte aproape să pun capăt carierei mele”

Lucian Bute îşi pregăteşte retragerea: “Sunt foarte aproape să pun capăt carierei mele”

Campion mondial la categoria supermijlocie IBF, Lucian Bute a recunoscut într-un interviu acordat pentru Telekom Sport că e foarte aproape de a pune capăt carierei. După retragere, boxerul român ar prefera să devină organizator de evenimente.

"N-am luat decizia finală dacă mă retrag sau nu, dacă mai fac un meci sau nu, dar sunt convins că sunt foarte aproape să pun capăt carierei mele. Sincer nu mă văd să fiu antrenor. Viaţa de antrenor e ca şi viaţa de sportiv, trebuie să stai cu sportivul plecat, să fii plecat de acasă şi mi-aş dori să fiu aproape de familie. Mai repede mă văd un organizator de evenimente, promotor", a spus Lucian Bute, conform Mediafax

Bute a urcat ultima oară în ring pe 24 februarie 2017, când a fost învins de Eleider Alvarez, la categoria semigrea. Columbianul s-a impus prin K.O în runda cu numărul 5. Ultima victorie a pugilistului din Pechea datează din 2015, când l-a pus la pământ pe Andrea Di Luisa. Bute are în palmares 32 de victorii, iar în 2011 era numit cel mai bun boxer din lume, de către site-ul www.boxrec.com.