Evenimentul Zilei > Sport > Lucescu are şanse la o calificare în optimile de finală ale Europa League!
Lucescu are şanse la o calificare în optimile de finală ale Europa League!

Lucescu are şanse la o calificare în optimile de finală ale Europa League!

Lucescu are şanse la o calificare în optimile de finală ale Europa League! Kievul întâlneşte un Club Brugge decimat de coronavirus şi fără antrenor.

Lucescu are şanse la o calificare în optimile de finală ale Europa LeagueTrupa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, se bate în această seară pentru un loc în optimile de finală ale Europa League.

Ucrainieini nu vor avea însă deloc o misiune uşoară în deplasarea de la Brugge.

După ce nu au reuşit să obţină decât un rezultat de egalitate în partida tur de pe stadionul „Olimpyiskyi”, scor 1 – 1, elevii lui „Il Luce” au nevoie de o victorie sau de un egal cu cel puţin două goluri marcate pentru a trece în faza următoare a competiţiei.

Veteranul de 75 de ani crede într-o răsturnare a scorului Chiar dacă a fost impresionat de presingul agresiv şi de buna calitate arătată de campioana Belgiei pe faza ofensivă, experimentatul tehnician român în vârstă de 75 de ani crede, în continuare, în forţa echipei sale de a răsturna rezultatul, în deplasarea de pe arena „Jan Breydel”.

„Vom întâlni un adversar puternic, dar jucătorii mei sunt entuziaşti şi aşteaptă cu nerăbdare acest meci. Săptămâna trecută nu am jucat bine din punct de vedere tactic, însă am lucrat la antrenamente la anumite aspecte şi trebuie să arătăm mult mai bine în această seară. Jucătorii mei vor să demonstreze ceva” a spus, cu multă siguranţă în glas, antrenorul principal al actualului lider din Ucraina.

Şapte absenţe notabile pentru Club Brugge

Deşi vine după un semi – eşec în campionatul intern, obţinând, in extremis, doar o remiză în confruntarea de duminică, cu Desna, Dinamo poate profita, astăzi, de numeroasele absenţe din lotul grupării flamande. Nu mai puţin de şapte jucători de bază ai belgienilor au fost diagnosticaţi cu coronavirus şi nu vor putea apărea pe foaia de joc.

Infectat, la rândul său, cu virusul Sars-CoV-2, nici principalul Philippe Clement nu va lua loc pe banca belgienilor. Brugge va fi condusă de pe margine de antrenorul formaţiei secunde, Rik de Mil.

„Toate echipele se confruntă cu dificultăţi. Şi noi am fost nevoiţi să evoluăm în grupele Champions League, împotriva celor de la Barcelona şi Juventus, cu mai multe absenţe. Nu cred că aceasta este o problemă. Avem şanse de a la da posibilitatea de a juca şi unor fotbalişti tineri, care pot să câştige astfel experienţă” a explicat Mircea Lucescu.