Bratanovici este acuzat că a primit 100.000 de lei de la un om de afaceri pentru a asigura finanţarea unor lucrări realizate de firma acestuia.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Bratanovici Cristian, la data faptei director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită”, a transmis, joi, DNA.

De asemenea, au fost trimişi în judecată doi oameni de afaceri pentru dare de mită.

„La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei. Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş”, a transmis DNA.

Lucrările vizate sunt: „Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, jud. Hunedoara”; „Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, jud. Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 – apărarea localităţii Bistra ” şi „Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, jud. Mureş”.

„În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei, în cauză s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute cu titlu de salariu de către Bratanovici Cristian respectiv o treime din venitul lunar net până la concurenţa sumei de 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, au mai transmis procurorii, Bratanovici fiind în prezent director tehnic în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză, se arată într-un comunicat al DNA.